Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Мария Захарова: Сериозно ли смятате, че това е конфликт между Русия и Украйна?!

Не знам защо Зеленски е бил в София. Този въпрос трябва да зададете или на властите в България, или на Зеленски. Според мен е очевидно, че той се мъкне по целия свят, иска пари, иска оръжие, иска политическа поддръжка.

Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за YouTube-канала на Мартин Карбовски.

Според Захарова, Зеленски прави това, защото в Украйна практически не останаха мощности за промишлено производство, страната е напълно разрушена в следствие срива на държавността чрез поредица антиконституционни действия и в крайна сметка – на противоконституционния държавен преврат. Страната отдавна я кара на кредити, все едно е на наркотик. Затова Зеленски пътува да търси тези стимулатори, този допинг, без който те не могат и няма да оцелеят. Страната се рушеше десетилетия наред, коментира Захарова.

Тя подчерта, че Украйна отдавна се управлява от западни куратори в разрез с интересите на украинския народ и на практика съществува единствено за сметка на поддръжката от Запада. Зеленски не скрива това, но е друг въпрос, че той вече премина към открит шантаж на Запада, коментира Мария Захарова.

Това не е конфликт между Русия и Украйна, а хибридна война на Запада по отношение на нашата страна, подчерта Захарова, информира big5.bg