Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Антонио Бандерас ще играе цар Борис III в документален филм

Антонио Бандерас ще снима в България в документалната лента за цар Борис Трети. Холивудското величие най-вероятно ще играе самия български държавник. Продуцент на филма е Дарина Павлова заедно със собственика на продуцентските компании „Ню имидж“ и „Милениум филм“ Ави Лернър, информира hotarena.
62-годишната холивудска звезда вече на няколко пъти беше в България и разговаря за подробности по историческата лента, която ще започне да се снима през есента. Не е ясно каква ще е точно ролята на Бандерас във филма, като вариантът да го видим като самия цар Борис III е много голям.

Сценаристът на лентата няма да е българин. За филма спомена преди време и Ави Лернър, собственик на продуцентските компании „Ню имидж“ и „Милениум филм“ пред Антонио Бандерас.

Тримата заедно с тогавашната министърка на туризма Николина Ангелкова разглеждаха изложбата на Пикасо в националната ни галерия.

Тогава Ави Лърнър дори попита Бандерас – „Искаш ли да играеш царя?“. „Да!“ – отговаря Бандерас.

Предстои и добър кастинг от страна на български актьори, който ще бъде проведен от Дарина Павлова, като се очаква някои от знаковите имена да се включат в проекта. Почти сигурно е участието на Асен Блатечки, който е близък с шефовете на киностудията. Блатечки игра и в биографичен филм за Буров, така че тънкостите на епохата не са му непознати. Очаква се кастингите да започнат след петнайсти септември и ще се проведат на територията на „Ню Бояна филмс“.

Основното, в което ще се набляга във филма, е ролята, която изиграва цар Борис III в спасяването на българските евреи. Освен нея ще бъдат показани и не много известни моменти от живота на владетеля.

„Истината е, че от доста време се обсъжда актьорският състав, а сценарият бе готов още миналата година“, съобщиха хора от екипа. Копродуцент освен Лърнър е и Дарина Павлова. Вдовицата на Илия Павлов от години се занимава с продуциране на филми и вече има направени два от нейната компания.

„Цар Борис Трети наистина подкрепя евреите в България, но се оказва, че има доста повече хора, въвлечени в тази история. Иска ни се да покажем повечето от тях, като развием образите им във филма“, обясни Лърнър. За по-голяма достоверност и за да засвидетелства уважението си, той се е срещнал и със Симеон Сакскобургготски. Филмът ще бъде заснет на английски, като за нашия пазар ще излезе с български субтитри.

Киностудиото в Бояна работи перфектно с Дарина Павлова и нейната компания. Тя бе от инициаторите у нас да дойдат холивудските актьори Шварценегер, Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Джейсън Стейтъм, Барни Рос, Конрад Стоунбанкс и много други. Всички те се снимаха в „Непобедимите“. Благодарение на нея в София ще бъде снимана и реклама за последния модел автомобил на „Порше“, но подробностите са тайна. Синът на Ави Лернер – Ярив, също е добър приятел на Дарина.