Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Убиха Алексей Петров!


Известният бизнесмен Алексей Петров е бил убит. По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал „Драгалевци“, съобщава blitz.bg

До него е открита ранена жена. По непотвърдена информация, килърът го е издебнал на остър завой с пушка.

На мястото има засилено полицейско присъствие.

Извършва се оглед.

Полицията е блокира цяла София. Всички изходи са завардени от патрулки.

Кой е Алексей Петров?

Алексей Петров е барета, бивш съветник на ДАНС, бивш служител в спецотряда за борба с тероризма. И единственият, заловил терорист в България.

Ако говорим за него в сегашно време – остават съдебните дела и атентатите. Срещу Алексей Петров имаше още един неуспешен опит за атентат пред басейн „Спартак”. Бившата барета и настоящ бизнесмен и преподавател в УНСС преживя покушение на 15 август 2002 г. През 2015 г. отново беше направен опит да бъде убит. Колата, в която се придвижваше беше обстреляна с гранатомет.

На 29 октомври 2015 г. по бившия съветник в ДАНС и неговия шофьор беше стреляно. Бронираният „Мерцедес S500”, в който пътуваше Петров и шофьорът му Стефан Борисов, бе обстрелван с два гранатомета РПГ 22 към 9 ч. сутринта в същия ден. Това стана недалеч от дома на бившия съветник на ДАНС до бул. „Черни връх” в София. По това време той пътувал към офиса си. След атентата Петров заяви, че сигурно е станала грешка, но малко след това обяви награда от рекордните 100 000 долара за залавянето на килърите. В началото на февруари 2016 г. МВР хвана основния организатор на престъпление и установи лицата, които са натиснали спусъка на гранатомета.

Знае се, че престъплението е било разплетено именно заради внушителната награда, осигурена от мишената на стрелците.
Бандитите, които опитаха да убият Алексей Петров са украинците Артьом Темпинский, Максим Чорний и техния помагач Йевен Балков. А човекът, който ги е наел за мократа поръчка е именно Роман Логвиненко, който също е украинец. Той беше и единствения арестуван. Другите трима не са в България и се издирват чрез Интерпол. До момента от тях няма нито следа.

Алексей Петров е подсъдим по делото „Октопод” – започнало с шумния му арест зимата на 2010 година. Дело, по което беше разпитан лично бившия главен прокурор и близък на Алексей Путров Никола Филчев.

След отстраняването на скандално известната съдия Ченалова, делото мина в специализирания съд. Едното обвинение отпадна по давност и е без край, засега, но все още се казва „Октопод”.

Алексей Петров е и жалбоподател. Той не спира да търси правата си и обича да съди. Особено за клевета и набеждаване.

Сменя често отношението си към медиите. През последните години по-младите го запомниха като сътрудник под прикритие към службата за сигурност, а по-късно беше осветен около срещата на бившия вътрешен министър Румен Петков с братя Галеви.

Алексей Петров бе и личен съветник на антитерорист номер едно. Тогава пък се заговори за връзката му с бившия премиер Сергей Станишев. Така се стигна до обвинението срещу Станишев за изгубените седем секретни доклада. И това дело е без изход засега.

А с какво се занимава Алексей Петров днес – официално името му не съществува в нито една фирма.

Неговата кариера в системата на МВР започва през 1981 г., когато завършва милиционерското средно училище в Пазарджик. Бил е служител на Шесто управление на ДС. До началото на 90-те работи в системата на сигурността.

Около първия мандат на ГЕРБ стана ясно, че Петров е бил сътрудник на контраразузнаването и създадената наскоро ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. той беше задържан и обвинен, че е оглавявал престъпната група „Октопод” за рекет и изнудване. Заради мегаделото той на няколко пъти прекара месеци в ареста. След много проблеми за прокуратурата, процесът сега тръгна отначало заради отстраняването на докладчика по делото, съдия Румяна Ченалова.

В ролята си на бизнесмен Петров влиза от зората на демокрацията. Съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“, партньор е на сегашния премиер Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата в „Будоинвест”. Експерт е към Съюза за стопанска инициатива.

Преподава в УНСС от края на 90-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР.

На 7 юли 2011 г. е издигната кандидатурата му за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. Кандидат за вицепрезидент първоначално се предполага, че ще е бившата съдийка Душана Здравкова, но впоследствие става доц. д-р на техническите науки Николай Георгиев – бивш военен аташе в посолството на България в Париж. Това е първата кандидатура за президентските избори.