Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Бракът на ПП/ДБ се разпада пред местния вот във Варна

Жестокият сблъсък в коалицията на Промяната /ПП/ и Демократична България /ДБ/ около кметската номинация във Варна – на бившия областен управител Благомир Коцев, или депутатката Стела Николова е вече истеричен.

Причината е взето решение между партньорите в София да издигнат общата кандидатура на Коцев, което взриви местната централа на ДБ, а и социалните мрежи. Даниел Лорер ударил по масата след тежки преговори, а лидерите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов за пореден път „свили знамена”.

Това разкриха за „ВАРНА новини” източници от централата на Промяната в столицата. Варна е вторият град след Бургас, в който ръководството на ПП налага своята кандидатура и коалицията върви към разпад за местния вот. В южния морски град беше издигнат за кмет депутатът от ПП Константин Бачийски, когото от ДБ приеха мълчаливо, като отбелязаха само че кандидатурата му е „смущаваща”.

Отпадналата от кметската битка във Варна депутатка Стела Николова, която скоро се похвали, че е номинацията на ДБ, написа гневен пост във ФБ: „ Носят менци от 100 кладенеца да продадат Варна, но ние не сме толкова жадни”/ известната поговорка е : носят вода от 9 кладенци/. Това отприщи стотици коментари и извади кирливи ризи в коалицията – за спуснатите кандидати отгоре, за сглобка с оня, който си пада по поляните в Морска градина, за ПП-ски – боклуци , че общината се дава като баница за търтеи, за тънки партийни сметки и схемички.

Феновете на Стела Николова призовават за политически саботаж и се заканват : „колко безпощадни ще бъдат варненци към всяка подигравка с мажориталния вот на избирателите.” Бракът по сметка на ПП/ДБ във Варна е пред сигурен разпад.

„Ако ПП издигне официално своя кандидат, ще има голям бойкот. Благомир Коцев може да е с блага физиономия, но има тежка история зад гърба си”, коментират съмишленици на Николова от централа на ДБ – Варна.

Но една част от съпартийците й не са толкова склонни да я подкрепят, предвид провала й на миналия местен вот през 2019 г. Ако не е припозната и от свои, депутатката може да се пусне по пистата за кметския пост като независим кандидат, смятат политически наблюдатели край морето.