Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Община Долни чифлик организира фотоконкурс „Природно и морско културно наследство на Черно море“

Община Долни чифлик организира Фотоконкурс на тема „Природно и морско културно наследство на Черно море“
Фотоконкурсът има за цел да покаже живописната страна на природно и морско културно наследство на Черно море. Целта е да бъдат насърчени фотолюбители и професионални фотографи, да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти и красиви пейзажи от Черноморието.
Конкурсът е отворен, както за професионалисти, така и за любители. Всеки автор може да участва с максимум 3 снимки във фотоконкурса.
В периода от 21.08.2023 до 20.09.2023г., всички желаещи да участват ще имат възможност да заснемат или подготвят своите фотографии.

Регистрация и участие
Всеки участник може да изпраща своите кадри само на имейл:
stikcenter@abv.bg до 20.09.2023г
ℹ️Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:
✔️заглавие на снимката
✔️име на автора фотограф
✔️текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 500 знака)
✔️година на заснемане
✔️за участници под 18 г. – възраст и име на родител/настойник
✔️Участието на непълнолетни в конкурса изисква декларация от настойника за съгласие за участие в състезанието (приложение 1 към Правилата).
✔️телефон за връзка.
Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. При предявени претенции от трети лица, авторът на предоставената фотография носи пълна отговорност. С изпращането на фотография участниците дават съгласието си организаторите и Община Долни чифлик да използва безвъзмездно изображенията в информационни материали, свързани с дейността на местната администрация, безплатното публикуване на конкурсната работа на уебсайта и социалната мрежа на организатора, в местни медии и изложби както в община Долни чифлик, така и в други населени места.

Технически изисквания към снимките, изпращани за фотоконкурса:
✔️Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака.
✔️Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10MB. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).
В снимките на конкурса не могат да бъдат включени лица (хора).
Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:
обработка на яркост и контраст;
изостряне на изображението;
прекадриране на снимката.
Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.
Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса снимки, които не отговарят на зададените минимални технически параметри, извън темата на конкурса или в противоречие с общоприетите морални норми.
Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.
Критериите за оценка са: принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие. Жури ще оценява получените фотографии и ще определи тримата победители, които ще получат плакет, грамота и материална награда.
10-те най-добри фотографии от конкурса ще бъдат включени във фотоизложба

Участието в конкурса е доброволно и безплатно.
Участниците в конкурса със снимките си изпращат на
Организатора подписано съгласие за обработване на лични данни и за безплатно използване на снимките, изпратени от организаторите с цел популяризиране на конкурса (приложение 2 към Правилата).
Приложение 1 към Правилата на фотоконкурса „Природно и морско културно наследство на Черно море“
ДЕКЛАРАЦИЯ
от родител/законен настойник на дете, участващо в конкурса
Заявявам, че

  1. Съм съгласна/сен с участието на моя син / дъщеря …………………………………………… в конкурса „Природно и морско културно наследство на Черно море“, организирана от СТИК ЕООД наричани по-долу Организатор.
  2. Прочетох Правилата на конкурса и приемам всички негови условия без условия;
  3. Дъщеря ми/синът ми е автор на изпратените снимки.
  4. Изпратените снимки не са публикувани и награждавани в други конкурси.
  5. Съгласен съм за безплатното използване от Организатора на снимките, направени от моя син/дъщеря до степента, необходима за тяхното публикуване или друго разпространение във връзка с популяризирането на конкурса, без време и териториални ограничения, включително по-специално използването на печатни и цифрови технологии, показване, споделяне на уебсайта на Организатора и във всички рекламни материали, свързани с организацията на конкурса.
  6. Съгласявам се Организаторът да обработва личните данни на моя син/дъщеря (име, фамилия, възраст, имейл адрес, телефонен номер за връзка) във връзка с изпълнението на Конкурса.
    Същевременно бихме искали да Ви информираме, че:
  7. Обработката на лични данни ще се извършва в съответствие с принципите, предвидени в чл. 6, точка 1б от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на лицата по отношение на обработката на лични данни и за свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/ 46 / ЕО (общ регламент за защита на данните).
  8. Личните данни ще бъдат обработвани с цел участие и провеждане на конкурса, обявяване на резултатите от конкурса, присъждане на награди в конкурса и за целите на неговото популяризиране.
  9. Контакт по въпроси, свързани с обработката на лични данни, е възможен чрез имейл адреса: stikcenter@abv.bg
  10. Предоставянето на лични данни от Участниците е доброволно, но е необходимо условие за участие в конкурса.
  11. Имате право на достъп до съдържанието на данните и при спазване на законовите разпоредби имате право да коригирате данни, да изтривате данни, да ограничавате обработката на данни и да прехвърляте данни.
  12. Личните данни няма да се обработват по автоматизиран начин и няма да бъдат профилирани.
  13. Данните ще се съхраняват за периода, необходим за постигане на горепосочените цели.
  14. Данните на лауреатите на конкурса ще бъдат публикувани в печатна форма и в страницата в социалните мрежи на Организатора и община Долни чифлик.
    Място: …..………
    Дата : ……………
    Подпис и имена на родителя/законния настойник
    Приложение 2 към Правилата на фотоконкурса „Природно и морско културно наследство на Черно море“
    ДЕКЛАРАЦИЯ
    Заявявам, че
  15. Прочетох Правилата на конкурса и приемам всички негови условия без условия;
  16. Аз съм автор на изпратените снимки.
  17. Изпратените снимки не са публикувани или награждавани в други конкурси.
  18. Имам пълни авторски права върху снимките и ги прехвърлям на Организатора до степента, необходима за тяхното публикуване или друго разпространение във връзка с популяризирането на Конкурса, без ограничения във времето и териториалните ограничения.
  19. Съгласявам се обработването на личните ми данни от Организатора (име, фамилия, възраст, имейл адрес, телефонен номер за връзка) във връзка с изпълнението на Конкурса.
    Същевременно бихме искали да Ви информираме, че:
  20. Обработката на лични данни ще се извършва в съответствие с принципите, предвидени в чл. 6, точка 1б от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на лицата по отношение на обработката на лични данни и за свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/ 46 / ЕО (общ регламент за защита на данните).
  21. Личните данни ще бъдат обработвани с цел участие и провеждане на конкурса, обявяване на резултатите от конкурса, присъждане на награди в конкурса и за целите на неговото популяризиране.
  22. Контакт по въпроси, свързани с обработката на лични данни, е възможен чрез имейл адреса: stikcenter@abv.bg
  23. Предоставянето на лични данни от Участниците е доброволно, но е необходимо условие за участие в Състезанието.
  24. Имате право на достъп до съдържанието на данните и при спазване на законовите разпоредби имате право да коригирате данни, да изтривате данни, да ограничавате обработката на данни и да прехвърляте данни.
  25. Личните данни няма да се обработват по автоматизиран начин и няма да бъдат профилирани.
  26. Данните ще се съхраняват за периода, необходим за постигане на горепосочените цели.
  27. Данните на лауреатите на конкурса ще бъдат публикувани в печатна форма и в страницата в социалните мрежи на Организатора и община Долни чифлик..
    Място: …..………
    Дата : ……………
    Подпис и имена на родителя/законния настойник
    Място: …..………
    Дата : ……………
    Подпис и имена на родителя/законния настойник barometar.net