Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Откриха учебната година в Професионалната гимназия по селско стопанство „Иван Мичурин“ – Долни чифлик

С трепет и вълнение най-вече от страна на новоприетите осмокласници започна 15 септември в Професионалната гимназия по селско стопанство „Иван Мичурин“ – Долни чифлик. За да ги поздрави, дойде кметът на общината Красимира Анастасова.
„Първият учебен ден е една от най-запомнящите се дати за всеки от нас. Училището е този привлекателен символ, който дава началото и края на един смислен живот. Той е храмът, който събира в себе си ум и знание, наука и изкуство, пътешествия и откриватели, болка и победи. Доброто и качествено образование и изграждане на ценностна система и възпитание у младите хора са нашият капитал за утвърждаване на България като модерна европейска държава. Съвременните условия в страната и развитието на туризма в региона изискват млади, образовани и способни кадри в областта на ресторантьорството и хотелиерството. През последните години в община Долни чифлик се разви особено силно туризмът в различни направления, които изискват добре обучени кадри. Обучението по предложените професии – готвач, сервитьор-барман и сътрудник в малкия и среден бизнес, направи ПГСС конкурентоспособно на пазара на професионалните училища, а завършилите кадри – реализуеми в професиите си.
Скъпи ученици, пазете традициите на вашето училище. Умножавайте успехите му. Почитайте всеотдайността на своите преподаватели. Не се отказвайте от мечтите си, защото те са вашите криле. Скъпи зрелостници, желая ви успешно дипломиране и реализация в живота“ – заяви в приветствието си към учениците, техните родители и учителите в гимназията г-жа Анастасова. Тя благодари на директора на ПГСС Вълко Вълков за съвместната им работа по обновяване базата на училището и помоли учениците да пазят парка, където се намира то.
От името на своите съученици водещите на тържеството благодариха на бившите преподаватели Георги Иванов, Стоянка Русева, Милена Груева и г-жа Томова, за приноса им в развитието на училището.
Радослава Пенева от XII клас също поздрави всички присъстващи с първия учебен ден. „След 31 седмици пътищата ни ще се разделят и всеки ще тръгне в различна посока. Ще сложим край на оправданията и безотговорността. Бъдещи осмокласници, стъпвайте смело, мечтайте и дерзайте. Усвоявайте знанията и не се страхувайте. Предстоят ви много незабравими и вълнуващи моменти. Скъпи учители, благодарим ви за търпението и всеотдайността през всичките тези години. Г-н Вълков, благодарим ви, че безброй пъти тествахме търпението ви. И че много от нас са тук благодарение на вас“ – завърши Радослава.
Г-жа Ваня Атанасова прочете поздравителни адреси до училището от различни институции.
„За мен днешният 15 септември е по-особен – каза директорът на гимназията Вълко Вълков. – Това е 30-ата поредна година, през която откривам учебната година в това училище. Половината ми живот е минал тук, в това училище. Всеки от нас днес е с надеждата за успех, смелостта да си постави високи цели и мечтите за бъдещето. 65 години ПГСС „Иван Мичурин“ – Долни чифлик, е училище за успех с развиващи се и модерни специалности. С учители-професионалисти в своите области. Заедно с родителите, заедно съграждат мостовете на бъдещето, по които вървят нашите ученици. Нека всички заедно вървим по общия път на бъдещето, защото имаме честта и отговорността да го съграждаме“ – заяви г-н Вълков. Той представи и всички класни ръководители в училището.
Първият учебен ден премина нормално във всички училища в общината. За първи път училищния праг пристъпиха 163 първолаци. Те получиха хубави подаръци от ръководството на общината – несесер с всичко необходимо за работа в клас и книжка с български народни приказки. Гости в различните училища бяха и представители на община Долни чифлик:

  • В СУ „Васил Левски“ Долни чифлик – Станка Тодорова, зам.-кмет по хуманитарните дейности
  • В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Старо Оряхово – Илия Илиев, началник отдел „ХД“
  • В ОУ „Христо Ботев“ – с. Пчелник – Мариела Христова, ръководител на звено за „Вътрешен одит“
  • В ОУ „Паисий Хилендарски“ – с. Горен чифлик– Радка Стефанова, директор на финансовия отдел
  • В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Венелин – Тихомир Петров, директор АПИО
  • В ОУ „Христо Смирненски“ – с. Гроздьов о– Кина Павлова, секретар на общината
  • В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Голица – Веселина Георгиева, директор на общинското социалното предприятие.
  • barometar.net