Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Благомир Коцев завзе листата на ПП/ДБ с лейтенанти от „Хоризонт”

Благомир Коцев – кандидатът за кмет на Варна от ПП/ДБ, спуснат от Кирил Петков и Даниел Лорер, е вкарал в общата листа за съветници на розовата коалиция всичките си лейтенанти. Те заемат различни постове в бизнесдинастията „Хоризонт”. През годините са доказали своята вярност и преданост. Благомир Коцев, който формално не притежава никакви дялове в навързаните като свински черва фирми и офшорки на династията „Хоризонт”, движи бизнеса си именно чрез тях.

Най-важният е Николай Стефанов. Той е не само втори в листата на розовите шарлатани от ПП/ДБ, но е и дясна ръка на Благомир Коцев за всичко. Стефанов е координатор на Промяната за Варна, шурей е на Коцев и баща на детето на сестра му Биляна. Той движи фирмените му дела в дружествата, в които му е прехвърлил собствеността си. Николай Стефанов беше шеф на бежанския център в Спортна зала за украинците, бягащи от войната. На този пост той бе назначен лично от Благомир Коцев като областен управител. Стефанов е съдружник и във фирмата – таен собственик на кораба „Царевна”, който бе заклещен в пристанището на Мариупол.

Йордан Кателиев е също от безнесдинастията „Хоризонт”. Той е съдружник на Николай Стефанов и управител в общата им фирма „Строителна компания „Хоризонт” ООД, където една трета от дяловете са прехвърлени от Благомир Коцев на сетра му Биляна. Гавазинът Юрджан Ахмед пък е бил съдружник на Благомир Коцев и Николай Стефанов във „Ахилеос Шип Мениджмънт” ООД, преди да бъде прехвърлено изцяло на Николай Стефанов. Той е съдружник и в частната охранителна фирма „Рестлинг Секюрити”, която пази комплекса „Хоризонт”. Неин управител пък е Илия Коев, който е под №13 в кандидатската листа на ПП/ДБ.

Като областен управител Благомир Коцев назначи и двамата на държавен щат като технически сътрудници. Всъщност те бяха шофьори и бодигардове на Коцев, тъй като имат разрешителни за оръжия. Двамата джиткаха със синя лампа, докато возеха Коцев из града. Освен това с държавни карти зареждаха с гориво украински автобуси и частни коли на Промяната.

Филип Спасов пък е готвачът на Благомир Коцев. Той е син на Валентин Спасов – приватизаторът на Хлебозавода по Костова време. Днес Филип е съдружник с баща си в три фирми за хотелиерство, ресторантьорство, хлебопроизводство и сладкарство, в които даже е и управител. На последното 45-о място в листата се мъдри Павел Попов, активист на Промяната. Той беше заместник и дясна ръка на Благомир Коцев като областен управител. Лейтенантите от бизнесдинастията „Хоризонт” избутаха в ъгъла на листата известни имена от ДБ, много от които са на неизбираеми позиции. В бъдещия ОбС Благомир Коцев, който е водач на листата и ще влезе в него, ще има послушни съветници, които ще са овладели изцяло синьо-розовата група в ОбС и ще превърнат хората на ДБ в нея в безгласни букви, съобщава Varnanovini.bg