Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Дебатът за Варна – скучна седянка на мрънкащи пъзльовци

Дебатът за Варна в ефира на БТВ беше комично-трагично изпълнение в стил братя Маркс и стана ясно защо кандидатът на ГЕРБ за кметския пост, Иван Портних не участва в този водевил.

Червеният кандидат Павел Раличков припозна Кирил Йорданов като успешен кмет подкрепен от БСП – (с пламнали от гордост очи), но пропусна да спомене, че при 13 годишното кметуване на Йорданов, Варна потъна в безвремие и се превърна в западнал град. Изпреварен от Бургас, Пловдив и логично бургазлии се опитаха да си присвоят званието „Морска столица на България“.

Коста Стоянов се изпъчи, че бил строителен инженер и Варна трябвало да бъде управлявана от такъв. Стоянов, който има излъчването на наемен убиец от второразряден екшън, няма грам харизма и говори равно, като робот влезе с Благомир Коцев в някаква мижава полемика, която е впечатлила само роднините им.

Коцев мънка, че имало купуване на гласове, но да сме оставели МВР да си свърши работата. Нито дума за ТИМ и стадион Варна, който строят вече 16 години, нито дума за Дънката, който уж беше седнал на трапезата – страх го е да ги назове по име.  

Този пъзльо ли ще управлява Варна?

Назначен за кратко като областен управител се овъртоли с договор с адвокатската си фирма и назначи охранителите си в държавната институция.

Представям си ако стане кмет какво преливане на кадри ще има от „Хоризонт“ АД към общината?!

Дебатът се превърна в мрънкане за мръсния въздух във Варна – все едно могат да го направят чист, защо не се миели по.-често улиците и др .

Не се говори за привличане на инвеститори, за урбанизация, за ограничаване на безразборното строителство – и четиримата участници мрънкаха по незначителни теми.

Какво щеше да прави Иван Портних на тази скучна седянка?

Да им разказва какво е свършил за два мандата и половина? То се вижда с просто око. И трябва да си сляп, идиот или бавноразвиващ се, за да не видиш и оцениш направеното.

Станимира Петкова

barometar.net