Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Трима влизат в битката за поста председател на Общински съвет- Варна?

Христо Димитров

Жестока битка се очертава за председателското място в Общински съвет Варна. Апетити за поста имат няколко партии – Продължаваме промяната, Алтернатива на гражданите и БЗНС „А.Стамболийски“. Очаква се те, заедно с БСП и Възраждане да формират мнозинство в местния парламент, но препъникамъкът е кой да оглави Общинския съвет. От свои източници barometar.net научи, че това са Христо Димитров /АГ/, Христо Атанасов /БЗНС „А.Стамболийски“/ и Николай Стефанов /ПП/.

Христо Атанасов

От тримата с най-голям опит е Христо Атанасов, който няколко мандата е общински съветник, беше и зам.председател в последния Общински съвет. Христо Димитров идва от фирма „Планекс“ и няма никакъв политически опит, Николай Стефанов също няма опит в политиката. Той е управител на фирма „Овърсийз меритайм“ ООД и съдружник в 10 компании, една от които „Строителна компания Хоризонт“ ООД, заедно с Благомир Коцев. Има и дете от сестрата на Благомир Коцев и беше спряган, като кандидат кмет от ПП.

Николай Стефанов

Развръзката предстои в понеделник, когато ще разберем кой ще седне на председателския стол. Който и да е той – няма да му бъде лесно да ръководи общинския съвет, в който влязоха 12 формации. Същото се отнася и за новия кмет на Варна, Благомир Коцев, който трябва да балансира между интересите на партиите, които го подкрепиха и бизнесмените, начело с ТИМ.

Възможна е обаче и изненада, ако ГЕРБ и ПП направят местна сглобка и решат да работят заедно в Общинския съвет. Тогава БСП и Възраждане ще отпаднат от сметките.

barometar.net