Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Красимира Анастасова: Огромната подкрепа, която получих, ме натоварва и с огромна отговорност

„Нека политическите пристрастия около изборите да утихнат, защото от днес нататък вие започвате да работите и да мислите за благото и просперитета на община Долни чифлик“. Това заяви областният управител на област с административен център Варна проф. д-р Андрияна Андреева при откриването на тържествената сесия на новия Общински съвет в Долни чифлик. Тя даде думата на председателя на Общинската избирателна комисия Боряна Стаменова.

„За мен е голяма чест да връча удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове“ – каза г-жа Стаменова. Тя благодари на всички, които участваха и проведоха законни местни избори в общината – членовете на ОИК, на СИК, общинската администрация, както и на участващите политически партии и коалиции за проявената толерантност по време на предизборната кампания – знак за висок професионализъм и политическа култура. Г-жа Стаменова пожела на кмета Красимира Анастасова да надгради постигнатото през предните ѝ два мандата, както и да работи заедно с общинските съветници за развитието на общината. След това тя връчи удостоверенията за избор на общинските съветници и кметове.

Под ръководство на проф. Андреева новоизбраните съветници и кметове на населени места положиха клетва пред своите избиратели. Областният управител им припомни, че те се заклеват на една знакова дата в нашата история – 10 ноември, денят, в който България поема по пътя на своето демократично развитие. „Нека този мандат бъде изпълнен с отговорност, в вяра, с готовност и с любов! Приемайте проблемите като ваши лични, защото работата ви в общината ще бъде в полза на всички. Вършете работата си по съвест“ – им пожела проф. Андреева. Тя завърши с цитат от Светото писание – „И ако имам всичката Вяра, щото планини да повдигам, Любов ако нямам, никой не съм!“

„Преди дни приключиха местните избори. Независимо от политическите и лични пристрастия, независимо от резултатите, всички ние оставаме да живеем и да работим в нашата прекрасна община. Честито на новоизбраните кметове и общински съветници. През следващите 4 години ни чака много работа за доброто на жителите на общината. Затова пожелавам на всички здраве, смелост и упоритост за справяне с многобройните отговорности на местната власт.

Огромната подкрепа, която получих, ме натоварва и с огромна отговорност. Приемам тази подкрепа и като оценка за извършеното от мен и моя екип през предходните два мандата, но и като посока, по която трябва да продължим. Разчитам на подкрепата на общинските съветници, защото точно в местния парламент се полагат основите за устойчиво развитие на общината. Приемам всяка критика, стига тя да води до просперитета на хората. Благодаря и на моите опоненти и техните поддръжници за толерантната кампания. Инакомислието е в основата на демокрацията и е стимул да продължа да доказвам, че просперитетът на общината е възможен само с много работа“ – заяви в словото си новият стар кмет на община Долни чифлик Красимира Анастасова. Като основни приоритети през новия си мандат тя посочи водоснабдяване на Солник, Бърдарево, Голица, Булаир чрез изграждане на довеждащ водопровод, свързващ селата с магистралния водопровод „Камчийски пясъци“, изграждане на пречиствателна станция Долни чифлик – Старо Оряхово, добрите контакти с бизнеса за откриване на нови работни места и развитие на туризма.

По традиция първото заседание на Общинския съвет бе открито от най-възрастния съветник – днес това беше Николинка Илиева. Под нейно ръководство колегите й гласуваха комисия за избор на председател на Общинския съвет. Представени бяха 3 номинации за длъжността – на досегашния председател Николай Николов, на Драган Димов, който си направи отвод, и на Мирослав Желев. След тайно гласуване с 18 гласа за, 2 против и една невалидна бюлетина за председател на Общински съвет – Долни чифлик, бе избран Николай Николов, който закри заседанието.

barometar.net