Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

В Долни чифлик запалиха коледната елха

С тържество, в края на което бяха запалени светлините на елхата на площада пред НЧ „Изгрев 1919“ в Долни чифлик, снощи стартираха Коледните празници в общината. Заради лошото време празникът се проведе в една от залите на читалището. В нея се стекоха много деца, които играха, смяха се от сърце и пяха с водещия бате Боби от „Мимо шоу“.
Празникът бе открит от Общинския младежки духов оркестър с диригент Димо Коритаров и технически ръководител Снежана Янкова, който изпълни популярни коледни песни и маршове.
Гайдарският оркестър към читалището с ръководител Драгни Драгнев вдигна настроението с произведенията „Трите пъти“ и „Ръченица“.
Пред децата и техните родители се представиха и възпитаничките на състав „Стани звезда“ с ръководител Диана Николова – Преслава Илкова с песента „Честита Коледа“ и Рая Неделчева с „Коледна приказка“.
След тези изпълнения инициативата пое бате Боби, който разкърши децата с танци и различни пластични задачки.
Кулминацията на празника дойде с появата на Дядо Коледа и Снежанка. Те пристигнаха в залата под бурни аплодисменти и раздадоха подаръци на всички деца, дошли на тържеството. Всички отброиха от 1 до 10 и светлините на Коледното дърво светнаха. След това всички желаещите се снимаха с Добрия старец и Снежанка.
Тази година празникът със запалването на светлините на Коледната елха бе свързан и с благотворителна кампания в помощ малкия ни съгражданин Венислав. Всички средства, събрани в специално поставената касичка, ще бъдат дарени за неговото лечение.
Коледното тържеството се осъществи с финансовата подкрепа на община Долни чифлик, Ловно-рибарско дружество „Балкан“ с председател инж. Иван Ненов, Радка Томова от с. Солник, Ангел Иванов от „Автотрейд 08“ – гр. Долни чифлик и „Кеш Груп“ ЕООД.

barometar.net