Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кметът на Варна Благомир Коцев – 4 години сам сред вълци

Какъв 4 годишен мандат на управление на Варна предстои на кмета Благомир Коцев? Сложен, но с възможен предсрочен край. Не заради управленска немощ на Коцев, който влезе в кметския кабинет зареден с амбиция, идеализъм и реваншистки атаки срещу бившия кмет Портних, а поради други причини. Само Даниел Лорер, Рубин Коцев и Благомир знаят какво е обещано на ТИМ, строителните фирми, Възраждане, Ангел Дерменджиев, БСП и кой ли не още – за да подкрепят кандидата на ПП на втори тур. Завесата започна леко да се повдига – Иван Портних алармира за мащабен проект на Ангел Дерменджиев, който не е разрешил и призова Коцев да не разписва изсичането на 70 дка.гора, където да изникне жилищен комплекс. Това е само върхът на айсберга.
На който не му е ясна политиката на групировката ТИМ ще я разясня: тя включва само ВЗЕМАНЕ от държава, община и конкуренти. ТИМ не дават нищо, освен работни места. Варненци 16 години чакат да получат от тях стадион Варна, но уви – ТИМ се будалкат с тях. Те се избудалкаха и с Бойко Борисов, който като премиер не им отказа нищо и подкрепиха кандидата на ПП. ТИМ са свикнали само да вземат и върху това е трябвало да се замислят Лорер и Коцеви преди да приемат подкрепата им. Скоро за идеалиста Благомир ще настъпи време разделно – ТИМ и другите по редичката ще поискат да им се върне услугата. Ще се искат парцели, разрешения за строителство, обществени поръчки, назначения.


Докъде ще я докара Благомир Коцев?

Длъжник от една страна, осветен от прожекторите на общественото мнение от друга ще му се наложи да лавира, като скиор между препятствията. Но колкото и да е гъвкав все някое препятствие ще го прасне през глезените. ТИМ и другите помагачи неминуемо ще се скарат за някоя апетитна хапка, винаги ще има недоволни и тъй като бизнесмените са като глутница вълци – хапят се, борят се за надмощие, но си помагат – ще го отнесе Благомир.
Незавидна съдба за 45 годишния млад баща, получил престижно образование в чужбина, но избрал да се върне във фирмата на баща си. Търговията с акции, в която Благомир се хвали, че е спец ще му се види бял кахър в сравнение с това, което го чака. Глутницата ще го ръфа парче по парче, докато не получи своето. Бащата Рубин, кален в корпоративни битки и не особено почтени врътки, докарали мениджърите на Дойче банк до истерия ще опита да помогне на Благомир. Но и той ще се окаже безсилен, защото играта в която е влязъл е с предизвестен край. ТИМ и сие искат послушен кмет, който да изпълнява, ПП/ДБ им е все тая какво ще стане с Варна, остава „непоколебимият„ идеализъм на Благомир Коцев, който може да се окаже актьорско изпълнение.
Крушата не пада далеч от дървото – Рубин Коцев е бизнес хиена, която дочака своя миг да управлява Варна, Благомир може да изиграе ролята на умряла лисица и да избута мандата. Независимо от цената. А тя ще бъде висока, бъдете сигурни! Какво ще спечели Варна и варненци от колаборацията Коцеви – ТИМ и сие, предвид политиката на икономическата група не е трудно да се предскаже.

Иво Югов

barometar.net