Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Посъветвали Иван Портних да не си създава сам проблеми. Той: Ще продължа да говоря и да показвам истината!

Областният координатор на партия ГЕРБ, Иван Портних продължи да задава неудобни въпроси на кмета Благомир Коцев. Портних е фокусиран върху бизнесмена Ангел Дерменджиев, който според него има три проекта за строителство, които ще ощетят природата и варненци. Ето каква написа Портних в профила си в социалната мрежа фейсбук:
„Кметът Коцев написал във фейсбук, че общината щяла да работи със съкратени срокове за издаване на разрешения на строителство.
Само на мен ли ми прилича, че това е начало на кампания за ударно изпълнение на предизборни ангажименти към строителните фирми, подкрепили Коцев за кмет? Ще се издават разрешителни за строителство на килограм, маскирани като „оптимизация на административния процес“!?
А къде останаха обещанията за промяна на Общия устройствен план с цел за опазване на зелените площи в кварталите, за редуциране на параметрите на застрояване?! Нали Промяната уж взе властта, защото е много „зелена“!?!
Строителството във Варна тепърва ще набира огромна скорост!
Строителните предприемачи, които вложиха много пари в кампанията на Коцев, вече продават апартаменти на зелено дори в небостъргачи явно сигурни, че администрацията ще работи за тях.
3 примера за скандални проекти, които съм спрял и които сега чакат подпис от новия кмет:

Изграждане на огромен билдинг на 70 дка до дерето над Карантината в Аспарухово. Инвеститор е Ангел Дерменджиев, чийто бизнес е пряко свързан с общината – чрез завода за боклук, охранителни фирми и строителство. Благодарение на неговата мощна подкрепа от 10 000 гласа, осигурени от БЗНС „Ал. Стамболийски“, Коцев стана кмет. Нали не вярвате, че във Варна има 10 000 земеделци?! Дерменджиев е явно човекът, който се обажда на служители в общината да дава нареждания.

  • Незаконна ограда в Морската градина -по пътя за Златни пясъци, скриваща гледката към морето. А зад оградата огромен строеж в Морската? Какво ще е? И пак Ангел Дерменджиев! В момента заповедта за демонтиране на оградата се обжалва. Призовавам кмета да погледне документите, за да не се окаже изведнъж, че общината умишлено ще изгуби делото.
  • Изграждане на огромен билдинг на 70 дка до дерето над Карантината в Аспарухово. Инвеститор е Ангел Дерменджиев, чийто бизнес е пряко свързан с общината – чрез завода за боклук, охранителни фирми и строителство. Благодарение на неговата мощна подкрепа от 10 000 гласа, осигурени от БЗНС „Ал. Стамболийски“, Коцев стана кмет. Нали не вярвате, че във Варна има 10 000 земеделци?! Дерменджиев е явно човекът, който се обажда на служители в общината да дава нареждания.
  • Незаконна ограда в Морската градина -по пътя за Златни пясъци, скриваща гледката към морето. А зад оградата огромен строеж в Морската? Какво ще е? И пак Ангел Дерменджиев! В момента заповедта за демонтиране на оградата се обжалва. Призовавам кмета да погледне документите, за да не се окаже изведнъж, че общината умишлено ще изгуби делото.
  • Горичка зад Паметника до езиковите гимназии, която е заплашена от изсичане, с цел строителство на сгради. Проект отново свързан с Ангел Дерменджиев. Отказах да подпиша заповед за сеч, но дали Коцев ще подпише?
    Винаги е имало огромен натиск от страна на всякакви бизнесмени, които са искали да строят. Тези, които са били в ущърб на обществения интерес или незаконни, съм спирал. И строителният бизнес си осигури нов кмет. Да видим дали Коцев ще има позиция и изправен гръбнак.
    Крайно време е да остави прахосмукачката на чистачките и да даде отговори на важните за Варна въпросите:
  • Ще спре ли скандалния проект за строителство в гора и дере край Карантината?
  • Ще разреши ли сечта на дървета в парка край езиковите гимназии?
  • Ще продължат ли делата на Община Варна срещу автомобилите в Морската градина и срещу незаконните шатри на поляната край „Хоризонт“?
  • Ще продължи ли делата срещу незаконните бараки в курорта Златни пясъци?
  • Ще спре ли автомобилите по Алея Първа?
  • Ще започне ли работа по промяна на Общия устройствен план на Варна?
    Вече бях посъветван да не си създавам сам проблеми с тези въпроси, но нека е ясно: Ще продължа да говоря и да показвам истината!“