Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 11.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Петър Волгин: Общувайки с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, Пеевски доста се е объркал

Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България“. Това се посочва в позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията по повод анонса за предстоящото гостуване на руския посланик Елеонора Митрофанова в ефира на БНР.

„По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности. Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации, правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация“, се посочва в позицията.

Настоявам СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир. Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели, се посочва в текста на позицията.

В текста се изтъква още, че дипломатът е „представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО“.

Последва и отговор от Петър Волгин в социалните мрежи.

„Разбирам, че г-н Делян Пеевски, както и укранското посолство били силно възмутени по повод гостуването на г-жа Елеонора Митрофанова в нашето предаване „Политически НЕкоректно“. Сега съвсем накратко ще обясня, защо претенциите и на двете посочени страни са лишени от всякаква логика. Преди няколко седмици изпратихме официална покана до украинската посланичка Олеся Илашчук да гостува в нашето предаване. При това бяхме така добри да не посочваме конкретна дата, понеже знаем, че тя е изключително заета. Предложихме сама да си избере ден, в който да гостува. Е, вместо от украинското посолство да се понапънат, за да стане това гостуване, те сега се възмущават. Разбирам да се възмущават, че не са поканени. Точно обратното е. С всички възможни салтанати е поканена г-жа Илашчук. А поканата още важи. Чакаме с нетърпение г-жа Илашчук да ни гостува.

А сега за господин Пеевски. Струва ми се, че общувайки постоянно с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, той доста се е объркал. Понеже тези господа явно изпълняват всичките му капризи, сега е решил, че всички български граждани трябва да правят същото. Ами не, г-н Пеевски, много, ама много силно бъркате. ПП, ДБ и ГЕРБ може да са ви бащиния, може да ви следват като кученца с подвити опашки, но БНР със сигурност не влиза в това стадо. Нито депутат, нито министър, нито премиер може да разпорежда на Националното радио какво да излъчва и какво не. За това какво ще се излъчва по радиото решават работещите в него.

И накрай съвсем приятелски съвет Ви давам, г-н Пеевски. Можете да продължавате да се гаврите колкото си искате с вашите коалиционни партньори. Но не правете повече грешката да се опитвате да се правите на началник в Радиото. Всеки, който е поел по този път, после горко се е каял за действията си“, написа радио-водещият, цитиран от zashtoto.com