Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Д-р Красимир Петров: Проблемът на МБАЛ „Св. Анна“ е липса на средства и кадри

„Липса на кадри е най-сериозния проблем на МБАЛ „Св. Анна“ (Окръжна болница) във Варна. “ – каза директорът на здравното заведение д-р Красимир Петров. Проблемът е породен от липсата на средства. До преди няколко месеци болницата е имала натрупани загуби в размер на 6 млн. лева. „Изтеглихме кредит, с който покрихме част от тези загуби.“ – поясни д-р Петров, цитиран от varna24.bg

Това обаче не е решение на проблема. Такива болници – като нас, като „Пирогов“, ще продължават да затъват, ако не бъдат взети други мерки, стана ясно още от думите на директорът на МБАЛ „Св. Анна“.

Сега вдигането на заплатите, а от там и на осигуровките, ще натовари допълнително бюджета. 200 000 – 300 000 лева на месец ще са нужни допълнително само за това перо.

В момента персоналът на здравното заведение е 1000 – 1100 души, като санитарния минимум е 1200, стана ясно още от думите на специалиста. Не е тайна, че имаме хора в пенсионна възраст.

400 са медицински сестри, а са нужни минимум още толкова. Проблемът е в заплащането. От България те бягат в Западна Европа. То и там е проблем, тъй като от там пък си търсят препитание в Америка, стана ясно още от думите на д-р Красимир Петров.