Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Крадливият краде без да подбира

В последният работен ден преди Коледните празници продължава задочният спор във Фейсбук за проектите на Варна между настоящият кмет Благомир Коцев и неговият предшественик и общински съветник от ГЕРБ Иван Портних. Като отговор на твърдението от страна на първият, че „Общината нямала проектна готовност и затова от 28 ноември до 6 декември били работили денонощно с екипа му и подали 51 проекта за 100 милиона.“, Иван Портних написа, цитиран от varnanovini.bg:

„Крадливият краде без да подбира – дали е от Дойче банк, дали от приватизация за жълти стотинки, дали е поляни в Морската, дали е избори, заслуги, идеи. И се опитва да маскира всичко в лъжовни твърдения и отвличане на вниманието на хората с лъжовни внушения.
Коцев се опитва да си присвои и проектите ни!
Общината нямала проектна готовност и затова от 28 ноември до 6 декември били работили денонощно с екипа му и подали 51 проекта за 100 милиона.
Изникват доста въпроси като например:
– С кой екип? Той представи само три назначения до този момент, (а към онази дата май нито едно), които е съмнително да могат да пишат такива проекти
– Съвпадат ли тези проекти с проектите подадени от Общината към Министерството на финансите на 15 септември с мой подпис (доста преди изборите). Всъщност различни варианти на тези списъци с проекти сме подавали многократно в последните години.
Крайно време е Коцев да спре с лъжовните твърдения и да даде отговори на важните за Варна въпроси:
– Успя ли прокуратурата да му връчи обвинението за престъпление по служба в качеството му на областен управител, от което се скри с регистрацията си на изборите?
– Ще спре ли скандалния проект на Дерменджиев за строителство в гората и дерето край Карантината в Аспарухово ?
– Ще разреши ли сечта на дървета на Почивка над гимназията, проект свързван отново с Дерменджиев?
– Какво мисли за строежа на Дерменджиев в Морската градина?
– А за незаконната ограда над този строеж на пътя за Златните, ще проследи ли Общината да не загуби делото за премахването й?
– Ще продължи ли делата срещу незаконните бараки в курорта Златни пясъци?
– Ще продължат ли делата на Община Варна срещу автомобилите в Морската градина и срещу незаконните барове, тераси и шатри на поляната край „Хоризонт“?
– Ще продължи ли делото срещу фамилния си бизнес за обезщетение за 800 000 лв към Общината?
– Ще спре ли автомобилите по Алея Първа?
– Ще оттегли ли жалбата си срещу Общината за спирането на колите в Морската поне до входа на зоопарка. Така колите там незабавно ще спрат. Или ще ни убеждава, че паркингът пред Хоризонт ще е опорен за цялата Морска градина
– Счита ли, че Бузев и адвокатът му, който сега му е заместник-кмет, са създали документи с невярно съдържание за да му узаконят незаконните обекти?
– Счита ли, че архитект Цекова, която е упълномощил да изпълнява функциите на главен архитект в момента, е била права при процедирането на станалия скандален проект за сграда до Бялата къща в Чайка. Сигнал по този случай подадох до прокуратурата. Тя и сега ли така одобрява проекти?
Има още много въпроси!
Вече бях посъветван да не си създавам сам проблеми с тези въпроси, но нека е ясно: Ще продължим да обясняваме и да показваме истината!