Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ГЕРБ сезират прокуратурата: Действията на новата власт пречат Община Варна да получи правна защита

Сигнал до районната прокуратура за дела по договори с община Варна подава групата на ГЕРБ в местния парламент.

„По назначенията на новия кмет Коцев може да се съди за работата на новата власт. А те са малко, зам.-кмет е неговият адвокат Деян Иванов, който води и делата на р-т „Хоризонт“ срещу общината за забраните за коли в Морската градина, за незаконните обекти около този ресторант. А друго ключово назначение е г-н Пламен Китипов – лидер на „Да, България“, водещ кадър в „Инженерна инфраструктура“, познат като проектант на частта от бул. „В. Левски“, която се наводняваше. Тогава той се кри дълго време, което е показателно.“ Това заяви на пресконференция общинският съветник от ГЕРБ и бивш кмет на Варна Иван Портних.

„През 2007 г. във връзка с необходимостта от нови жилища общината дава терен на фирма „Стройбилд“ ООД, която впоследствие да обезщети с апартаменти. Договорът не се спазва, а компанията продава терена на своя дъщерна фирма.

Общината не получава нищо!

Адресът е „Дунавски лебед“. Община Варна води дело за нищожност за сделката по практика на Върховния съд. Адвокат на „Стройбилд“ ООД е именно Деян Иванов, който сега е зам.-кмет, а иначе – адвокат на фамилия Коцеви. Варненският окръжен съд се произнася срещу община Варна, но има казус във Върховния съд, който пък признава претенциите на общината. И изгодно за някой не се обжалва на по-горна инстанция! А има още две инстанции. Заради това ще уведомим прокуратурата.

Действията на новата власт препятстват възможността община Варна да получи правна защита. Ние сезираме за длъжностно престъпление, което води до облагодетелстване и неоснователно обогатяване на частни лица.“

Община Варна е трябвало да получи около 900 кв. м. като жилища – 31% от РЗП на сградата.

„В делата е участвала и администрацията на кмета Кирил Йорданов. Серия от заседания е имало през годините, но пропускът става факт в първите дни от управлението на кмета от ПП-ДБ Благомир Коцев. Вече няма шанс да се обжалва и трябва да се търсят други механизми. Деян Иванов от първия ден е до Коцев, напълно е наясно с казуса, заради това искаме проверка.“, съобщава varnanovini.bg