Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Радев и Йорданов пак евродепутати, Борисов е виртуоз в Играта и ще подреди паритетите в Пренареждането във Варна

Евродепутатът Емил Радев отново ще бъде на избираема позиция в кандидатската листа на ГЕРБ-СДС за европарламента, заявиха източници от политическите среди, свързани с ГЕРБ и СДС.

Емил Радев е изключително близък до Бойко Борисов и комбинативно се включи в атаката срещу ПП-ДБ във Варна, инспирирана от лидера на ГЕРБ и негови партньори.

Борисов ли няма да влезе в ролята на арбитър и да спре атаката, която провокира, след като Асен Василев, „смотрящий“ за властовата схема на ПП в морската столица, даде знак на кмета на Варна Благомир Коцев да не блокира инвестиционни проекти на бизнес фактори от два кръга, които доскоро си противостояха, но се обединиха срещу дублиране на схемата „Портних“ под индиго.

Емил Радев се вписа в комбинацията на Бойко Борисов с информация (от двата кръга), експертиза и институционално влияние, вдигайки топката на лидера на ГЕРБ да влезе в ролята на арбитър между новата власт в Билдинга и бизнес факторите от двата кръга. Затова отново ще е евродепутат – необходим е както на бизнес кръговете, така и на ББ.

alt

Александър Йорданов дойде след „ЧНГ“ във Варна, където разчита на най-голям вот, а и в Североизточна България, за която в СДС отговаря заместник-председателят на партията Янко Станев, и даде знак, че ще се кандидатира за евродепутат.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че партията ще настоява „представителна позиция“, тоест избираема, за евровота, което е знак, че иска Александър Йорданов, обвявайки, че то ще е номинацията на партията, отново да е евродепутат от СДС.

ГЕРБ-СДС има шестима евродепутати – пет от ГЕРБ и един от СДС. Преднината от 7% пред ПП-ДБ означава, че ГЕРБ-СДС ще работи пак да има шестима евродепутати, след като „партията на президента“ и Ваня Григорова (Пеевски ли няма да се договори с Борисов?) няма да участват в евровота, а БСП бележи голямо отстъпление от петима евродепутати вероятно ще има двама за сметка на „Възраждане“. Лидерът на „Възраждане“ едва ли ще тръгне на битка с Пеевски и Борисов, така че ДПС може да увеличи евродепутатите си от трима на четирима (за сметка на ВМРО), а ГЕРБ-СДС да е отново с шестима.

Емил Радев и Александър Йорданов са успешни евродепутати, така че Бойко Борисов и Румен Христов верятно няма да обновят кандидатската листа на коалицията, вадейки ги от европарламента.

Ако тази схема се потвърди, както и ако Бойко Борисов и Асен Василев се договорят как да работи кметската институция с лидерите на големия бизнес във Варна (както и за схемата на ротацията), атаката срещу кмета на морската столица вероятно ще спре.

Бойко Борисов е виртуоз на политическата и властова игра, той ли няма да влезе в ролята на арбитър и да подреди паритетите в Пренареждането на властта във Варна.

bgsniper.com