Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Бойко Борисов и лидерите на ПП не влизат в битката във Варна

Бойко Борисов и лидерите на ПП не влизат в битката във Варна, която стартира след като кметът Благомир Коцев и бизнес групата „Хоризонт“ дадоха знаци, че се опитват да преподредят Бизнеса, вероятно защото не искат да загубят корпоративния вот за евроизборите.

Бойко Борисов няма интерес да даде рамо на кмета на Варна в координираната атака на двата най-влиятелни бизнес кръга в морската столица. Атаката работи за ГЕРБ, а и ББ може да получи бонус корпоративен вот за евроизборите.

Лидерите на ПП са ангажирани с подреждането на властовия пасианс с премиерската ротация, но и също като Бойко Борисов ще разчитат на корпоративен вот за евроизборите.

Двата кръга, които провеждат координирана атака срещу кмета Благомир Коцев и бизнес групата „Хоризонт“, показаха на кметския вот, че разполагат с непренебрежим ресурс да генерират корпоративен вот.

Избирателната активност на евроизборите е ниска и корпоративният вот може да се окаже фактор коя коалиция ще има повече евромандати – ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ.

25 000 гласа корпоративен вот, който генерираха двата бизнес кръга заедно с партньори на кметските избори в морската столица, може да са бонус за Бойко Борисов, а той е изключително опитен политически играч и едва ли ще предприеме резки движения, за да не го загуби.

Лидерите на ПП вече почти са загубили корпоративния вот от Варна за евроизборите, но очевидно не искат битка с двата влиятелни бизнес кръга преди ротацията и евровота и не дават рамо на кмета на Варна.

Кирил Петков и Асен Василев идват от бизнеса в политиката и са наясно с правилата на играта и вероятно ще се опитат да се договорят с лидерите на двата бизнес кръга, които провеждат координираната атака.

bgsniper.com