Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Декларацията на Луков е мимикрия, че ДБ не е в сглобка с „Възраждане”

Бившият кмет на Варна и настоящ общински съветник, Иван Портних коментира декларация в подкрепа на Украйна, прочетена от колегата му Михаил Луков:

„Вярва ли някой?
Политически абсурд или морално раздвоение на личността ?! Риторичният въпрос беше предизвикан от общинския съветник от ДСБ Михаил Луков, който на последната сесия патетично изчете декларация в подкрепа на Украйна.
Наивно ли смята г-н Луков, че декларацията му ще бъде подкрепена от управляващото мнозинство в местния парламент където ППДБ крепят Коцев заедно с проруската партия „Възраждане“ и с БСП на Гуцанов?!
Или декларацията е само мимикрия, че ДБ не е в сглобка с „Възраждане” във Варна, за която не останаха наивници да се хванат.
В следствие на целувката на ППДБ с Възраждане във Варна се сформира мнозинство и Възраждане получиха председатели на цели 5 комисии в общинския съвет – най-много от всички! В София целувка с Възраждане е явно публично неприемлива и още нямат избран председател на съвета. Във Варна явно няма проблем
Михаил Луков от ДСБ предизборно се представи за „борещ се за справедливост, прозрачност и ред“. На първата сесия на ОбС развълнувано и с треперещ глас се представи за човек, не можещ да търпи неправдите.
Приспа ли съвестта си във властта г-н Луков, когато :
1.️Колите в Морската градина продължават да влизат до зоокъта и до „Хоризонт“, въпреки решението на Върховен касационен съд от 18 декември м.г.
2.Не са премахнати незаконните постройки на „Хоризонт“ в Морската градина върху държавен терен, за който не се плаща наем
3.️Новата общинска управа даде ПРОТИВОЗАКОННО разрешително за нов огромен строеж за “работническо общежитие от апартаментен тип” – чували ли сте за такова чудо??? На 15 етажа е, 20 000 кв.м., голямо като хотел Черно море.
4.При сигнал до прокуратурата за проект на фирма „Нектон“ за “общежития” изпълняващата длъжността гл.архитект Лидия Цекова е издала тази година още 3 разрешителни за строеж на същата фирма, на същото място, на същите “основания”.
Строи се огромен обект на Ангел Дерменджиев в Морската градина зад опъната ограда, която скрива гледката към морето и скандализира варненската общественост. Вече два месеца Коцев не отговаря на въпросите за този строеж и не предоставя никакви документи
5.Темите за колите и строителство в Морската градина, за презастрояването в града, за нов ОУП вече не са нито в риториката, нито в грижите на Стела Николова от ДБ, която си направи добра политическа кариера от тях. И толкова.
А за Вас, г-н Луков, има ли такива теми, проблеми, неправди?!
Това са малка част от резултатите от целувката на Коцев и ППДБ с Възраждане, бизнес формациите и презастроителите, които във Варна са всъщност в “пакет”.
Или Ви заблуждават, че всичко е законно и морално?“

barometar.net