Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Благомир Коцев: Още преди години приключих с фирмите си

Още преди години приключих с фирмите си. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев, относно проверката на Общинската избирателна комисия, по сигнал, че той все още е участник в търговски дружества в Малта.

Представил съм копие от търговския регистър, допълни Коцев.

Относно Николай Желязков, кмет на район „Приморски“, който също е заплашен от снемане на кметските си задължения, Коцев поясни, че там проблемът е по-различен. Желязков бил подал документи за заличаване от търговските фирми, но не бил отписан. Това е проблем на Търговския регистър. Ще видим как ще процедира съда, обясни Благомир Коцев.

Преди дни той публикува във фейсбук свое становище относно фирмите си в Малта: „Нямам нищо против проверките и сигналите. Даже напротив, винаги съм насърчавал хората да бъдат критични, да изискват информация и отчетност от управляващите. Затова и уведомявам варненци за всичко случващо се в администрацията и града ни. По същия начин уведомявам вас сега, че нямам участие в търговски дружества – нито в български, нито в чуждестранни. „, информира varna24.bg