Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Общинската избирателна комисия не прекрати правомощията на кмета Коцев

Късно снощи Общинската избирателна комисия (ОИК) е взела решение относно казус, свързан с кмета на Варна Благомир Коцев, предаде varna24.bg.

Решение № 295 на ОИК – Варна визира постъпил сигнал с искане за проверка на възможна несъвместимост на Благомир Рубинов Коцев, като кмет на община Варна, поради участие в търговското дружество Aspen Maritime Investment Inc., регистрирано на Маршаловите острови.

Възоснова на това ОИК – Варна отправи искане за информация до Търговския регистър на Маршаловите острови, относно данни за дружеството Aspen Maritime Investment Inc.

С входящ № 478/07.02.2024 г. от Търговския регистър на Маршаловите острови в ОИК – Варна е постъпил отговор с данни за горното дружество и копие от официален документ за анулиране на регистрацията му на 28 ноември 2017 г.

ОИК – Варна като взе предвид че регистрацията на дружеството Aspen Maritime Investment Inc. е анулирана преди датата на обявяването за избран за кмет на община Варна на Благомир Рубинов Коцев, не установява наличие на обстоятелства за предсрочно прекратяване на пълномощията му.

Заради това ОИК – Варна реши: Отказва предсрочно прекратяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев като кмет на община Варна, относно обстоятелствата визирани в сигнал с вх.№ 468/25.01.2024 г. свързани с търговско дружество Aspen Maritime Investment Inc. Решението подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Административен съд – Варна на основание чл.459 от ИК.