Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Във Варна прекратиха правомощията на още един районен кмет на ПП/ДБ

След като ОИК- Варна прекрати правомощията на кмета на район „Одесос“, Цветнен Цветков дойде ред и на още един кмет на коалицията ПП/ДБ. Николай Желязков, кмет на варненския район „Приморски“ също е с прекратени правомощия от Общинската избирателна комисия.

Комисията анулира удостоверението му за избран за районен кмет след изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Административния съд във Варна.

В мотивите на ОИК за прекратяване на пълномощията на Желязков се посочва, че предоставените от него вътрешнофирмени документи относно заличаването му като ликвидатор на дружеството („КОНТЕКСТ ПЛЮС“ ЕООД), не носят удостоверена дата и не са нотариално заверени. Същевременно в Търговския регистър нито заличаването му като ликвидатор, нито входирането на документите за това, са се случили в законоустановения срок.

„Сигналът, подаден срещу мен, касае една несъвместимост на длъжността „кмет“ с длъжността „ликвидатор“, което е по едно старо вписване в Търговския регистър от 2021 г.“, заяви пред медии Николай Желязков, срещу когото Общинската избирателна комисия във Варна започна проверка по подаден сигнал, че е вписан като ликвидатор на дружество. Сигналът е подаден заради факта, че в Търговския регистър не се съдържа цялата документация, която следва да бъде извършена, за да се заличи вписването, каза още той.