Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Мадам В. и Валя Ахчиева – „позлатените“ любовници на Ахмед Доган

Доган и Валя Ахчиева на дансинга

Както е известно ДПС и в частност Ахмед Доган се грижат добре за своите кадри. Дори, когато ДПС не е във властта, активистите на партията са уреждани на апетитни постове – публична тайна е колко много от тях работят в държавни учреждения и агенции свързани със земеделието и горите. Раждат се и култови реплики на любимци на ДПС, като :“Заплата малка, но гора голяма!“ Във Варненска област от години търговете за дървесина се печелят от хора свързани с ДПС, сред тях има и крупни земевладелци, животновъди и ползватели на европейски средства. Но да обърнем поглед към личните любимци на Ахмед Доган и по конкретно на неговите любовници – журналистки.

Изгодно ли е да си любовница на Ахмед Доган? Лицемерно ли е спрямо професията журналист да се правииш на морален стожер и в същото време да си метреса на лидера на ДПС?

На тези въпроси изчерпателно могат да отговорят Валя Ахчиева, Валерия Велева и Пепа Витанова. Осман Октай, дълги години дясна ръка на Доган споделя пред Александрина Роканова от вестник „Шоу“ за връзките на Доган с трите: „Докато беше в квартирата си на ул.“Дойран“, Доган дружеше и флиртуваше с много журналистки под предлог, че трябва да ги вербува за медийно лоби и да ги прави неформално свои пресаташета. Едната от тези журналистки бе Пепа Витанова. Другата бе Валя Ахчиева, а третата – Валерия Велева. Виждал съм всяка от тях поотделно да се разхожда по пеньоар и пантофи в неговия апартамент.“

Не е ли доста скандално това ваше твърдение? Сигурен ли сте, че са били по пеньоар и пантофи? – пита Роканова.
– Питайте ги. Те и трите са живи и здрави и не вярвам да го отрекат. Присъствал съм на разговори между тях. – отвръща Осман Октай.

Луксозната вила на Валя Ахчиева

През годините никой не е питал Ахчиева, Велева и Витанова, но и да ги попита едва ли ще кажат истината.

Познавам лично Валя Ахчиева и още като репортер в радио Варна ми е казвала, че нищо не може да я спре в кариерата й. Тя премина през РТВЦ-Варна, беше в „Панорама“, а след това създаде предаването си „Открито“ в БНТ. За близо 20 години се смениха доста генерални директори на телевизията, но Ахчиева остана – бетонирана от ментора си. Тя демонстрира луксозен начин на живот – построи вила в курорта „Свети Константин“, край Пещера, която според публикация във вестник „Марица“ струва не по-малко от 250 000 лв. Според строители обзвеждането е суперлуксозно, хасиендата разполага с фитнес и сауна.

Откъде журналистка със заплата от 1250 лв. в обществената телевизия намери толкова пари, за да построи и обзаведе такава вила остана загадка? Прокуратурата и НАП не направиха проверка на Ахчиева за произхода на доходите й, въпреки десетките публикации по темата и явното несъответствие между стандарта й на живот и парите, които получава.

Доган и Валерия Велева

Другата любовница на Ахмед Доган /наречена от него при публичен конфликт между двамата „Мадам В“/ не демонстрира лукс, но падна в капана на търговец на влияние, прикрит като журналист. Валерия Велева бе обвинена от бившия си любовник, че е предлагала услугите си да прави пиар на ДПС. В дълго писмо пълно с витиевати фрази, Доган изрази съжаление към Валерия, направи й психопортрет и огорчен завърши излиянието си: „Така е, Мадам В…Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивността. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката. Ще се помоля за теб. Господ да ти е на помощ!“

В отговор на писмото на Доган, Валерия не му остана длъжна: „Това писмо показва, че той не е онзи висок, голям политик, какъвто съм мислила. И най-важното – не е онзи достолепен мъж, какъвто се показва, че е…Той просто е излязъл от равновесие, а за мен това показва един дълбоко, дълбоко засегнат мъж.“

В годините след конфликта между двамата бивши, Валерия Велева продължи да отразява процесите в ДПС и достигна емоционални висини във възхвалата на Доган: „В ДПС отдавна чакат това./б.р. завръщането на Доган в активната политика/ И вярват, че „магията ще се случи“, щом Доган е решил да се завърне при тях. Звучи емоционално, патетично, но когато един лидер, превърнал се в мит за своите, направи такъв необичаен ход, той зарежда с енергия огромни маси от хора. И тогава нещата се случват.“

Както казва народа: Старата любов ръжда не хваща! Особено, ако десетки години си работил със златна позлата, изсипана върху теб от Ахмед Доган!

Иво Югов

barometar.net