Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

„Промяната“ – Физика на пръднята

Макар и само в ролята ми на обикновен любител, физиката винаги е предизвиквала огромен интерес в моята хаотична микро вселена. В тази наука има хипотези и теории, които сравнително лесно и логично биха могли да обяснят куп ежедневни процеси и реакции, пък били те, дори дребни, като ген. Атанасов.

Да вземем, например, кванта. Във физиката квант е минималната стойност на промяната в една физическа величина. Например: „Христо Иванов поумня с един квант”. Много или малко е това в случая с Иванов, би могъл да каже единствено Левон Хампарцумян – най-малкото, защото в превод от латински „квант” буквално означава „колко”.

Искам да кажа, че дори на най-ниско ниво промяната винаги кореспондира с въпроса „Колко?“. Колко банкноти искаш, Ице, за да се промениш към по-добро? Или: колко пайети искаш, Асене, за да се нагиздите всички квачки в промяната подобаващо, преди да внесете проектозакона за официализиране на духовната педерастия?

Физиката е наука, която би могла да обясни почти всичко. Чрез физиката може да разберем, например, защо Атанасов не ходи без химикалка. Ами, защото именно химикалката подържа онзи така важен за него баланс, даващ възможност на джуджетата да пишат анонимни доклади, докато пазят равновесие, стъпили на един крак върху дървена щайга.

Физиката може да обясни дори хаоса, както и да отговори на въпроса защо Асен Василев с тази физика все още си няма гадже.

Физика е система от правила с идеята за ред. В „Теорията на хаоса”, например, „Ефектът на пеперудата”, (като тук не говоря за въздействието на Асен Василев върху порноиндустрията), е чувствителната зависимост от началните условия, където една малка промяна на параметър в нелинейна система може да доведе до големи разлики в по-късните състояния.

Чудесен пример за това е как един скромен български емигрант от Канада, например, в един момент изненадващо, дори за самата парапетна Лена, решава, че вместо да разнася пици, може да управлява тайните служби. Да, за Кирил Петков говоря, макар че в неговия частен случай и химията също да има огромна роля във формирането на клепоухия краен резултат.

Или с няколко думи, да обобщя: във физиката „промяна” без „колко” не съществува! Това е все едно носът на Христо Иванов да се оперира самостоятелно в клиника в Истанбул, без да си плати сметката. Или още по-кратко: във физиката на родната промяна резултат без кинти няма, бате! Всичко е пари и всичко е взаимовръзка – като пръдне Денков във влака за Киев, Тагарев моментално започва да поръчва противогази за цялото украинско ръководство!

Промяната е физика, а физиката е промяна. В нашия конкретен случай, както би казал някой извънредно талантлив български писател, промяната на пръднята съществува единствено в обща система с физиката на парата.

Щото, няма как, бате! Физика е това, а не мустаците на Лена!

Васил Петев

www.mediamall.info