Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Поредно скандално назначение в Община Варна

Поредното скандално назначение в Община Варна!

На вниманието на Прокуратурата и Министерството на правосъдието!

На 12.03.2024 г. за секретар на Община Варна е назначена Силва Крикорян.

Коя е Силва Крикорян?

В местния клон на Агенцията по вписванията в гр. Варна постъпва на 1 юни 2008 г., като длъжностно лице по вписванията. През 2008 г. е назначена за временно изпълняващ длъжността регионален директор, а от края на 2009 г. е и титуляр на поста.

От близо година и половина е в неплатен отпуск и болнични.

Причината за да прибегне до тези действия да е в неплатен отпуск е за да избегне проверка от Инспектората към министерството на правосъдието.

Същата е съпруга на бизнесмена Кеворк Агоп Крикорян. Който пък има участие в около 30 фирми в строителния бранш на недвижими имоти.

Семейни приятели са със семейството на Даниел Лорер и зам.-кмета Диан Иванов.

По настояване на Лорер и Диан Иванов, Силва Крикорян е назначена за секретар в Община Варна.

Все още е на работа и Диан Иванов, въпреки скандалното му назначение, като заместник кмет, който е частният адвокат на бизнес фирмите на фамилия Коцеви и заради скандални сключени договори с неговата частна адвокатска кантора, докато бе областен управител на Варна, Благомир Коцев се сдоби и с досъдебно производство за злоупотреба с власт.

Също така на 16.02.2024 г. ОИК – Варна се произнесе с Решение № 298/16.02.2024 г.

https://oik0306.cik.bg/mi2023/decisions/298/2024-02-16

по Сигнала на Биляна Якова, относно искане за проверка за несъвместимост на заместник-кмета на Община Варна – Диан Иванов.

Сигналът бе, че зам.-кмета Диан Иванов е съдружник в търговско дружество „ЛКС ПРОПЪРТИС“ ООД. Сключил е договор на 11.01.2024 г., когато вече е заемал поста зам.-кмет на Община Варна. Официално е назначен на длъжността зам.-кмет на 30.11.2023 г.

В случая се установява, че заместник кметът Диан Иванов не е изпълнил изискванията на чл.41 ал.3 от ЗМСМА.

Съгласно разпоредбата на чл. 39, ал. 1 ЗМСМА зам.-кметът е назначен от избрания кмет – Благомир Коцев, който е оправомощен да установи несъвместимост по отношение на Диан Иванов.

ОИК – Варна препрати сигнала и издаденото Решение № 298/16.02.2024 г. на Благомир Коцев – кмет на Община Варна за произнасяне по компетентност.

Към настоящия момент кмета Благомир Коцев си прави оглушки и не изпълнява Решението на ОИК и все още не е освободил Диан Иванов от длъжност заместник кмет.

АФЕРА призовава прокуратурата да се самосезира за действията и бездействията на Благомир Коцев съгласно нормата на чл.41, ал.1 от ЗМСМА, относно отказа му да освободи Диан Иванов от длъжност.

А относно назначението на Силва Крикорян за секретар на Община Варна, АФЕРА призовава Инспектората на Министерството на правосъдието да се извърши проверка на работата и докато е заемала длъжността директор на Агенцията по вписвания гр. Варна, а именно:

-Да бъде извършена проверка в имотния регистър за партидите на отделните имоти, в които има участие съпругът и Кеворк Агоп Крикорян, тъй като основните дейности на фирмите му са строителство и продажба на имоти.

-Да бъде извършена проверка в имотния регистър за партидите на отделните имоти, в които имат участие фирмите на заместник кмета Диан Иванов.

–Как и по какъв начин са вписвани актовете, с които се признава, прехвърля, изменя или прекратява правото на собственост или друго вещно право върху недвижимите имоти?

– Да се извърши проверка на регистъра за състоянието и обстоятелствата след вписването на имотите и да се проследят хронологично промените във вписаните обстоятелства, както и вписаните актове на фирмите на съпруга и и фирмите на Диан Иванов.

Оказвала ли е натиск на служителите в Агенцията по вписвания докато е била директор?…

Afera.bg