Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Владимир Путин: Бях съгласен да разменим Навални

Руският президент Владимир Путин определи смъртта на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални като тъжно събитие, съобщава „Интерфакс“. Путин за първи път коментира смъртта на опозиционния политик и за първи път публично произнася името на Навални.

„Що се отнася до г-н Навални, да, той почина. Това винаги е тъжно събитие“, каза той на пресконференция след резултатите от президентските избори. „За съжаление се случи. Нищо не може да се направи. Такъв е животът“, каза Путин за смъртта на Навални.

В същото време Путин отбеляза, че „имахме и други случаи, когато хора в затвора умираха“. Това не се ли е случвало в САЩ? Случвало се е, и то неведнъж“, обърна се той към американски журналист, който зададе въпрос за смъртта на Навални.

Ръководителят на Руската федерация потвърждава, че няколко дни преди смъртта на Алексей Навални му е било предложено да го размени за руснаци, държани в чужди затвори, и той се е съгласил с това.

„Няколко дни преди Навални да почине, някои колеги – не служители на администрацията, а някои хора – ми казаха, че има идея да го разменим за някои хора, които са в затвори в западни страни“, каза той. Може да ми вярвате, може и да не: човекът, който говори с мен, още не беше довършил изречението си, но аз казах: „Съгласен съм“, продължи Путин.

В същото време той подчерта, че е съгласен на това при едно условие. „Ще го сменим, за да не се връща. Нека си седи там“, каза Путин.