Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Нинова: Нормалният край на този ненормален сговор е нови избори

Нормалният край на един ненормален сговор е нови избори. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя добави, че този парламент е изчерпан и досега не са водени разговори за подкрепа за втори мандат с „Продължаваме промяната -Демократична България“.

„Ако ПП-ДБ отново „клекнат“ след вчерашната им проява, това вече е дъното на човешкото достойнство и на политическия морал. Тези хора вече нямат морал да управляват, добави Нинова и визира коментари на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че става въпрос за битка за службите, за главния прокурор, за съдебната система. Нищо за политика, нищо за хората, нищо за икономиката“, посочи Нинова.

„ПП-ДБ прегърнаха мафията и „изпраха“ Борисов“, каза Нинова и добави, че е БСП е алтернативата на този сговор.

„Тези хора ги събраха страхът и алчността. Облякоха този сговор в евроатлантически целофан, който вчера се скъса. Видяхте, че няма нищо евроатлантическо в такова поведение. Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска, е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП-ДБ, изгаря собствената си парламентарна група, изгори Мария Габриел, някои от групата му я наричаха „царицата на шахматната му дъска“, оказа се, че тя е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже. Това е неговата цел – да оцелее“, добави Нинова.

Според нея ПП-ДБ са направили едно от най-големите предателства в модерната ни политическа история: „Излъгаха хилядите, които са били на площадите и са искали истинска промяна. Няма как това да свърши добре. Ние от БСП имаме моралното право да го кажем, защото останахме единствените през тези години, които не се прегърнахме с мафията“, добави тя, цитирана от vesti.bg