Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

„Възраждане“: Началникът-дерибей си стои, а бизнесът е изправен пред неизвестност

Лъчезар Братоев, за когото кметът Коцев щеше да вземе решение за 10 дни

Кметът Благомир Коцев отново излъга рибарите на Варна! Това се казва в позиция на общинските съветници от групата на „Възраждане“ в Общинския съвет в морския град, по повод неудовлетворените искания на рибарския сектор. От „Възраждане“ припомнят, че само преди няколко дни се е провел мащабен протест на рибарските сдружения във Варна.

Ето цялото изявление на общинските съветници от „Възраждане“:

Рибарите настояваха да получат правото да работят спокойно и трудът им да бъде уважаван във Варна, както е уважаван по целия свят. Рибарите поискаха и получиха среща с кмета, където публично изложиха проблемите си.

За пореден път рибарската гилдия заяви, че не може да работи с политически парашутист и настоя за смяната на началника на “Рибарски пристанища”. Кметът на Варна зави, че до десет дни ще вземе решение за Лъчезар Братоев и проблемите на рибарската общност.

На единадесетия ден решения няма! Началникът-дерибей си стои, а бизнесът е изправен пред неизвестност.

Вече девет рибарски сдружения искат отстраняването на началника “Рибарски пристанища”, а кметът който щеше да помага на бизнеса, продължава да защитава бюрокрацията. Научаваме за безпрецедентен натиск върху рибарските сдружения, но и за откровени заплахи.

Въпреки всичко, рибарската общност не отстъпва и крачка от каузата си.

Първото писмо за отстраняването на местния пристанищен дерибей е внесено на 22.02, като на 25.03 е внесено поредно искане по настояване на кмета на Варна.

“Бизнесът не е скачен с администрацията, както при предходното управление“, заяви варненският кмет в ефира на NOVA.

За съжаление, виждаме точно обратното, за пореден път управляващите защитават партийни субекти, въпреки призивите на бизнеса. Кметът обеща на бизнеса предвидимост и дългосрочност, а даде точно обратното, още бюрокрация, манипулации и монополен диктат.„Възраждане“ продължава да следи ситуацията с рибарите и настоява хората, които изкарват хляба си с честен труд да бъдат подкрепяни, не за пореден път рекетирани, съобщи thesite24.net