Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Обориха плоската опорка на Лена за избора на служебен премиер

Бившият депутат на ПП-ДБ и настоящ подуправител на БНБ Андрей Гюров се е отчитал пред началниците в коалицията след срещата си с Румен Радев, въпреки че уж вече е деполитизиран.

Това заподозря конституционалистът Борислав Цеков, а повод за съмнение му даде лично Лена Бориславова.

През седмицата Гюров бе привикан на „Дондуков“ 2, тъй като според новите промени в Конституцията бе една от опциите за служебен премиер.

Вчера Бориславова се оплака, че по време на срещата с Радев, президентът по никакъв начин не е отворил темата Андрей Гюров да бъде служебен премиер. „Решението за това да се избере ярко лице на ГЕРБ е било направено отдавна, следващите срещи са били абсолютно проформа“, заяви Сивия кардинал в ПП-ДБ.

„Ленчето обявила по „Дарик“, че президентът Радев не бил предложил на Гюров нищо по време на срещата им. Откъде Ленчето знае съдържанието на този разговор? Едва ли е от Румен Радев. Очевидно знае от нейния съпартиец, когото инсталираха за подуправител на БНБ – Гюров.

Той нали, уж, е деполитизиран. Защо се отчита на партията и партийната началничка?“, изригна Цеков в социалната мрежа.

И още един цитат от снощното радио интервю на Лена: „Радев трябваше да реши дали да избере ярка политическа фигура на ГЕРБ, или господин Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“, и той направи своя избор“.

Тоест – изборът на Радев, Димитър Главчев, е ярката политическа фигура на ГЕРБ, а Андрей Гюров, който се отчита на ПП-ДБ след срещата си с президента, не е ярка политическа фигура?!?

Е, да, ако вярваме на опорките на Ленчето, совите не са това, което са!

„Припомням, че според глуповатата опорка на ППДБ, Гюров е „ярка политическа фигура“ – беше председател на ПГ на ПП. И още припомням, че същият, вече като „деполитизиран“ подуправител на БНБ, скандално се появи на предизборно събрание на ПП в Благоевград“, добави Борислав Цеков в социалната мрежа, информира агенция ПИК.