Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кметът на Долни чифлик честити Цветница на жителите на общината

Уважаеми жители на община Долни чифлик,
С радост и уважение ви отправям най-сърдечните си поздрави по случай Цветница!
Библията разказва, че на този ден Божият син влиза през портите на Йерусалим, а хората хвърляли в краката му палмови и маслинови клонки и цветя. Клоните и цветята са символ на вярата, прераждането, надеждата и спасението.
Нека този светъл и свещен ден ни напомни за възраждането на природата и духа на обновление. Нека вярата и надеждата ни бъдат като цветята, които днес ни обгръщат. Искрено се надявам, че този празник ще ви направи по-близки и по-щастливи, и че ще носи мир и благополучие във всяко домакинство.
На всички, които носят имена на цветя и дръвчета, от сърце желая да бъдат красиви и омайни като тях!
Честит празник!
Красимира Анастасова,
Кмет на община Долни чифлик

На Лазаровден 24 млади лазарки от лазарската група към Народно читалище „Изгрев – 1919“ – гр. Долни чифлик, извършиха стародавния ритуал и се отправиха на обиколка из града. Над 25 домакинства посрещнаха лазарките, които наричаха за здраве и берекет семействата. В края на деня момичетата в народни носии изтанцуваха традиционни лазарски танци и се хванаха заедно с жители на Долни чифлик на буйно хоро. Общинската управа се присъединява към лазарските наричания и желае на всички именници и жители на общината здраве, щастие и успехи!

barometar.net