Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Шеф Андре Токев: Затворът пречисти душата ми

Шеф Андре Токев прекара 7 месеца зад решетките заради шофиране след употреба на алкохол. Едва ли има някой, който не е, запознат със случая от ноември 2021 г., тъй като освен водеща новина в тв новинарските емисии, той бе и запечатан в клипче.

В краткото видео, заснето от очевидци, се виждаше как шеф Андре Токев управлява внушителния си автомобил с липсващи, джанти. Някой вероятно ги бе свалил в опит да го спре въпросната вечер да се качи пиян зад волана, но без успех.

Самият Токев няма особени спомени от случката. Той призна вината си, извини се публично и понесе наказанието си, като излежа присъдата си в затвора в Казичене, която бе над 5 месеца.

Постъпката му, разяснява той, била в резултат на продължително натоварване и стрес, което се засилило по време на пандемията и се опит да спаси ресторантьорския си бизнес. След случилото се, шеф Токев не пие никакъв алкохол. Не само в затвора, къде-то, разбира се, градусовите напитки са табу, а и навън.

За да понесе по-леко наказанието си, той бил с нагласата, че в затвора ще има възможност да подреди мислите, си, да спортува, да чете книги и да работи по самоусъвършенстването си. Така че всеки ден шеф Токев правел упражнения във фитнеса четял книги. Отделял време да да общува с другите осъдени, нямало

„За мен хората в затвора на първо място са хора. Всеки има своите проблеми. Не ме интересуваше много кой за какво лежи. Имах много приятни разговори с някои от тях“, разказва Токев.

„Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това ме върна в годините, в които бях стажант. Тогава готвехме в тези стари фурни и големи тави. Отново бе предизвикателство да направиш нещо от нищо, тоест от малко продукти да сготвиш нещо добро.

Докато бил затвора, жена му, с която имат две дъщери Елиза и Рената, се борила всеки ден, за да запази семейния ресторантьорския бизнес. Не било лесна задача, още повече, че допълнително напрежение оказвали мнгообройните публикации в медиите, пише „Минаха години“.