Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Управителят на ВиК – Варна, Веселин Русев даде обещание пред жителите на „Траката“

Управителят на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД инж. Веселин Русев пое личен ангажимент към протестиращите жители на Траката да следи отблизо напредъка на фирмите – изпълнители по дейностите от проект BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“, които се извършват на територията на селищното образувание. Той се ангажира да бъде подобрена организацията на работа, а улиците, по които вече има поставена канализация, да бъдат почистени и възстановени във вид, в който ще могат да се ползват за нормално придвижване на хора и автомобили.

Инж. Русев съобщи, че на сайта на дружеството https://vikvarna.com/ вече са качени (https://vikvarna.com/bg/projects/shemi.html) и ще бъдат актуализирани своевременно актуалните графици за работата по обектите, заложени в проекта с европейско финансиране.

Управителят на ВиК – Варна се ангажира да отговаря лично на постъпващите жалби, да проверява на място подадените сигнали и да инспектира качеството на текущите дейности, извършвани от фирмите – изпълнители.

Като първи приоритет ще бъде завършването на „8-ма“ улица, където предстои поставянето и на водопровод, след което тя ще бъде възстановена и асфалтирана с помощта и на община Варна. 15 юни да е срокът за приключване по нея, както и по улиците с номера 3, 5 и 6, обещаха изпълнителите на нарочна среща с кмета на Варна Благомир Коцев, представители на живеещите в Траката и на ВиК – Варна. varna24.bg