Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Таен запис и разобличаваща снимка: 7 неща, които „заковаха“ Доналд Тръмп

Доналд Тръмп стана първият бивш президент на САЩ, който е осъден по наказателно дело. Съдебно жури в Ню Йорк го призна за виновен за фалшифициране на бизнес документи с цел извършване на изборна измама.

Тръмп беше в центъра на схема за „пари за мълчание“, за да купи мълчанието на порнозвезда в дните преди изборите през 2016 г.

Ето седем фактора, които помогнаха за осъждането на Доналд Тръмп, който след шест месеца може отново да стане президент.

  1. Тайният запис

„И така, какво трябва да платим за това? 150?“ Доналд Тръмп е чут да казва в разговор с адвоката си Майкъл Коен, за който не е знаел, че се записва.

Той има предвид 150 000 долара, платени за мълчание на модела на Playboy Карън Макдугъл, която твърди, че е имала 10-месечна афера с Тръмп – което той отрича.

Плащането и обсъждането му от Тръмп спомогнаха за установяването на схемата за премълчаване и участието на Тръмп.

  1. Президентът и порнозвездата

Подробните свидетелски показания на Сторми Даниълс – на моменти мъчителни – показаха на съдебното жури защо Доналд Тръмп би искал да заглуши нейната история, пише Sky News.

Двамата се запознават на турнир по голф за знаменитости през 2006 г. в езерото Тахо, Невада, и се снимат заедно. Той я кани в хотелския си апартамент, където правят секс, въпреки че Тръмп отрича това.

Тя го напляскала „по дупето“ с навито на руло списание и двамата правили секс, след като излязла от банята и го намерила съблечен по боксерки и тениска.

Когато се разделили, той ѝ казал: „Беше страхотно. Нека се съберем отново, миличка.“

  1. Дейвид Пекър

Бившият издател на списание National Enquirer разказа за схемата „хвани и убий“, по която е работил, за да купува негативни истории за Доналд Тръмп и да ги погребва.

По време на среща през 2015 г. той казал на Тръмп, че ще бъде неговите „очи и уши“, и вложил парите си там, където е устата му, купувайки мълчанието на Макдугъл за 150 000 долара.

Показанията на Пакър говорят за прякото познаване на Тръмп и участието му в схемата за така наречените „мълчаливи пари“.

  1. „Просто го направете“ и „Избутайте го след изборите“

Майкъл Коен свидетелства, че Доналд Тръмп му е казал „просто да го направи“, когато е трябвало да плати парите за мълчание на Сторми Даниълс.

В края на октомври 2016 г. тя се е разочаровала от забавянето на плащането и е заплашила, че ще разкаже историята си във вестник.

Коен каза, че Тръмп му е казал: „Няма причина да държиш това нещо навън. Просто го направи.“

Това засилило доказателствата за ръководството на Тръмп на схемата с парите за мълчание.

Той каза, че Тръмп му е казал за историята на Сторми Даниълс. „Изтласкай я след изборите, защото ако спечеля, тя няма никакво значение, а ако загубя, не ме интересува“.

Това била убийствена реплика, която доказвала намерението за извършване на изборна измама и така издигала престъплението в тежко престъпление.

  1. Банковото извлечение „пушечно месо“

Ръкописни бележки от Алън Уайселбърг, главния финансов директор на Тръмп, показват сумите, които се прибавят към възстановяването на разходите на Майкъл Коен.

Това са 130 000 долара пари за мълчание плюс добавки, като всичко това е умножено по две, за да се покрият данъчните задължения, тъй като Коен е бил в 50% данъчна група.

Тя показва, че 420 000 долара трябва да бъдат изплатени в множество чекове от по 35 000 долара всеки.

Цифрите са вписани в банковото извлечение на Коен от First Republic – същото, в което е показан банковият му превод от 130 000 долара към адвоката на Сторми Даниълс.

Коен свидетелства, че е видял Вайселберг да пише върху документа и че Тръмп е одобрил плана за възстановяване на разходите.

  1. Разобличаващата снимка

Защитата се нахвърли върху телефонен разговор от 24 октомври 2016 г., в който Майкъл Коен казал, че е обсъждал с Доналд Тръмп парите за мълчанието на Сторми Даниълс.

Те изтъкнаха, че обаждането е било на телефона на помощника на Тръмп, Кийт Шилер, след като Коен му е изпращал текстови съобщения за телефонни обаждания за тормоз и че твърдението му, че е разговарял с Тръмп в 96-секунден телефонен разговор, е „лъжа“.

Прокуратурата обаче открива снимка на Шилер и Тръмп заедно, точно по времето на разговора.

Тя подкопава това, което защитата явно е смятала за „gotcha“ момент в опита си да дискредитира Коен.

  1. Довереният съветник

Хоуп Хикс беше прессекретар на кампанията на Доналд Тръмп през 2016 г.

Тя свидетелства, че той ѝ е казал, че Майкъл Коен е платил на Сторми Даниълс, за да го „предпази [Тръмп] от фалшиво обвинение“ от „добротата на собственото си сърце“.

Хикс заяви пред съда, че според нея това не би било характерно за Коен.

„Не знаех, че Майкъл е особено милосърден или безкористен човек“, каза тя.

Нейната остра оценка за Коен, дадена от доверен съветник, оспорва думите на бившия ѝ шеф и отслабва защитата на Тръмп.