Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Красимир Дунев: Вижда се светлина в тунела

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев заяви, че е доволен от спечелените два златни медала за България от Световната купа във Варна. Валентина Георгиева стана шампионка на прескок при жените, а Йордан Александров триумфира на висилка при мъжете в последния ден на надпреварата вчера.

„Как може да не съм доволен. Това е перфектният завършек на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Златен медал на моя уред висилка – Йордан Александров. Два медала, но и двата златни! Валентина Георгиева вчера на прескок и Йордан Александров на висилка. Наистина съм много, много доволен, защото Александров се мъчеше толкова години, не се получаваха нещата и не успяваше, но този път изигра перфектно съчетание и това му донесе златото. Докато коментирах по телевизията, аз не казах една дума по време на неговото съчетание. Наистина нямах дъх, просто гледах и се надявах да го изиграе. Винаги, когато гледам отстрани, ми е много по-трудно, отколкото когато се състезавах и бях на уреда. Страхотна емоция, уникално!“, каза Дунев.

Той коментира и представянето на другите български състезатели.

„Със сигурност Димитър Димитров можеше да е медалист на земя, той просто трябваше да си стъпи отскока. Днес на прескок не знам какво се получи, с падане той е четвърти, на две десети от третото място. Ако беше приземил със сигурност беше в медалите. И не само той, ние вчера изпуснахме финал на успоредка от Божидар Златанов и Йордан Александров. Можеше да сме с финали и много повече медали, но това е нашият спорт – не си ли го изиграеш не печелиш“, добави президентът на федерацията.

Според Дунев Валентина Георгиева има реален шанс за финал на прескок на олимпийските игри в Париж.

„Аз искрено се надявам Валентина Георгиева да е здрава първо, да отиде на олимпиадата, да си скочи и каквото се получи, но наистина тя има шанс за финал. Този медал тук е пореден за нея тази година, тя не е пропуснала състезание без да е на стълбичката – много Световни купи, на Европейското първенство сребърен медал. Това й носи една увереност. Това е най-важното, защото всички знаем или поне аз знам, защото съм претърпял същата операция, да се върнем отново в залата, да продължиш и да си отново на световния подиум е нещо уникално и тя го доказа още веднъж с това злато на Световната купа тук и това е един голям плюс преди олимпийските игри“, каза Дунев.

„Много съм доволен и тези успехи очаквах да се получат, защото в гимнастиката един състезател не се гради за година, две, три, пет, а трябва много труд и вече ще започнем да берем плодовете, то се вижда. Има и други по-млади гимнастици, които ще попълнят отборите, така че наистина се вижда светлина в тунела“, завърши президентът на БФ Гимнастика, цитиран от sportal.bg