Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Социолог: „Има такъв народ“ може да е свързващото звено при управление между ГЕРБ и ДПС

Социологът Добромир Живков от „Макет линкс“ коментира пред Би Ти Ви, че „Има такъв народ“ вероятно е това липсващо звено от тройна коалиция, което би направило по-приемлива за обществото управленска коалиция между ГЕРБ и ДПС. Агенцията според следобедния си екзитпол поставя ДПС на второ място по резултат за националния парламент.

Той посочи, че резултатът от следобедния екзитпол – към 18 ч. на агенцията ясно сочи, че борбата ще е за второто място, което засега се очертава като фотофиниш. Подчерта, че все още ще има данни, по-близки към края на изборния ден.

Геновева Петрова от „Алфа рисърч“ посочи, че въпросът кой е втори вероятно ще получи отговор утре сутринта. Според нея разликите между втория и третия са толкова малки, че биха могли да се размесят съществено до края на изборната вечер. Допълни, че заради ниската избирателна активност, която може да се окаже, че обхваща под 2 млн. души, малкъ брой гласове може да доведе до размествания.

Според нея данните, които не отчитат вота от чужбина, може да добавят още към резултата на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“.