Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Борисов: Заплахата за живота ми идва не от Пеевски, а от Русия

ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството. Такава остава позицията на лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов. Това ще бъде правителство изцяло на ГЕРБ, подчерта той и разкритикува партиите за начертаните червени линии.

Избирателите на ГЕРБ това искали, а не да гласуват за ГЕРБ и да получат Денков. Не се водят преговори за купуване на депутати. Това е лъжа, отсече Бойко Борисов. Той не иска подкрепа от отделни депутати, именно за да не се коментира, че са търгувани.

За охраната пред дома си лидерът на ГЕРБ каза, че е уведомен, че има много сериозна заплаха за сигурността от най-авторитетна международна служба. Според него заплахата за живота му идвала заради подкрепата за Украйна. По мнението му заплахата идвала от Русия. Няма да се плашим, няма да променяме курса си, изтъкна Борисов.

Плашен съм много пъти, заяви Бойко Борисов, който изтъкна, че внуците му се депресирали от обиколките на жандармеристи около къщата. Притеснен бил от интерпретации, че заплахата идвала от Делян Пеевски. Отрече обаче слуховете, че са се скарали.

Клишето да ни опаковат в едно няма да го видите, заяви лидерът на ГЕРБ. Не пишете такива неща, посъветва той.

С председателя на ДПС имали много близост и различия, както и с Кирил Петков. Най-много сходства имал с ПП-ДБ, по други теми с Възраждане, както каза той по повод това колко близък е с ДПС.

Всички се готвим за избори, заяви Борисов за бъдещето на властта. Ще предложа правителство на отговорността, изтъкна Бойко Борисов. Но иска подкрепа от цяла партия. Не пазарувам депутати, каза още лидерът на ГЕРБ. Във вътрешен план Борисов е притеснен, че ПП-ДБ работели с Възраждане.

За връщането на Брендо той каза, че се радва, че е жив.

По темата за Северна Македония Бойко Борисов предупреди: „Договорите се спазват“ и отчете, че винаги е бил за РСМ. Борисов подчерта, че ако има редовен кабинет, ще инициира среща с премиера на РСМ Християн Мицкоски.

„Без нашата подкрепа и тази на Гърция, РС Македония няма шанс за ЕС. Сега нека да са отговорни. Както са получили нашата подкрепа, сега не могат да разчитат на нея“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.