Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Журналистът Огнян Стефанов: Брендо има информация, с която разполагат малко хора

„Брендо със сигурност разполага с информация, с която разполагат малко хора в прокуратурата и службите. Той познава политици от най-висшите етажи на властта.“ Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът и създател на „ФрогНюз“ Огнян Стефанов.

Журналистът сподели подробности за бруталния побой, нанесен над него преди 16 години.

„Опитвам се да избягвам да идвам на мястото на побоя. Излязох от ресторант „Кипарис“, бях се насочил към колата си. Пресрещнаха ме трима-четирима мъже. Попитаха ме – „Ти ли си Огнян Стефанов?“ И като им отговорих, започнаха да ме удрят. Нападателите не бяха с маски. Не се е разчитало, че ще се стигне до разпознаване, така аз тълкувам липсата им на маски. Загубата на кръв беше огромна, травмите бяха жестоки“, разказа той.

„Удряха ме с чукове и с винкели. Имам прободни рани, като от винкел. Отвътре излязоха хора, които се опитаха да реагират. На басейна „Спартак“ камерите в този период не са работили. Това заяви главният прокурор, с когото разговарях. На по-късен етап разговарях и с Бойко Борисов. Говорих с други прокурори – всички ми казват, че знаят за какво става дума“, каза още Стефанов.

Създателят на ФрогНюз допълни, че е чул как Брендо се е намесил и как са го съборили на земята. „Той скочи да се бие. Като излязох от комата, аз вече разбирам, че са му счупили челюстта, че има и други травми. Т.е. опитът на Брендо е бил неутрализиран от хора, които са имали специална задачa.

По думите му намесата на Брендо е отклонила част от вниманието от него в друга посока.

Запитан дали Евелин Банев е бил информатор на сайта „Опасните“, журналистът категорично отговори, че това не е вярно. „Алексей Петров открито ме заплашваше. Смятам, че той е организирал срещата в „Кипариса“, целта му е била да бъда сготвен. Петров е казал същото нещо и на „Дондуков 2“, тогава президент беше Първанов. Аз категорично заявявам, че не съм бил двигател на сайта „Опасните““, увери той.

На въпрос може ли да се търси връзка между убийствата от последните години и връщането на Брендо в затвора, Стефанов обясни, че политическата класа е създала среда, в която тази престъпност да съществува. „Затворът не е място, където можеш да си спасиш кожата, защото там е пълно със себеподобни, извършили всякакви престъпления. Брендо би могъл да разкаже много за политическите си покровители или познанства“.