Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Българското и гръцкото правителство ще проведат съвместно заседание


      Българският и гръцкият премиер са се договорили до две седмици да се проведе съвместно заседание на двете правителства, съобщи правителственият пресцентър, цитирайки премиера Бойко Борисов.Той е в Брюксел за участие в Съвета на Европейския съюз, където основна тема на обсъжданията на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС е икономическата стратегия „Европа 2020”.

Засега не се съобщава в София или Атина ще е съвместното заседание и какви въпроси ще се обсъждат на него. Борисов информира също, че ще обсъди с премиерите на Турция и на Гърция възможността да направят съвместна обиколка на районите, които се наводняват често в резултат на преливане на реки. "Целта е заедно да участваме в изготвянето на европейски проекти, за да се опитаме да предотвратим тези бедствия", подчерта Борисов.

На заседанието на лидерите на ЕС България изрази принципно съгласие относно целите на стратегията „Европа 2020” и подкрепи основните приоритетни направления за развитие, като подчерта значението на териториалната кохезия за ограничаване на различията в доходите в рамките на ЕС, се посочва в съобщението.


investor.bg

26.03.10