Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Искаме по-бързо "Южен поток"


      Разговорите с руската страна са достатъчно откровени. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков след срещата си с шефа на „Газпром" Алексей Милер.Той и руският му гост се отправиха към Министерски съвет за среща с министър-председателя, където разговорите ще продължат, увери министърът.

Разговорите вървят в посока как да направим „Южен поток" да се случи по-бързо, изтъкна Трайков. За news.bg той уточни, че преговорите се водят така, че „Южен поток" да мине през България.Припомняме, че шефът на Газпром Алексей Милер беше в Румъния за преговори за маршрута на газопровода „Южен поток".Според официалното съобщение, „Газпром" и Румъния са подписали в  Букурещ меморандум за намерение за участието на Румъния в проекта за газопровод "Южен поток".Ако всичко приключи благоприятно, страната може да подпише договор в началото на 2011 година.

Предполага се, че тази визита е била послание за България, която беше готова да разреши преминаването на тръбопровода само при много тежки условия.За цените на газа не е разговаряно с представителите на „Газпром", посочи още икономическият министър Трайков след днешната си среща с Алексей Милер.


news.bg

15.10.10