Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Правителството намали тройно таксата за преминаване на Дунав мост за колите

Правителството намали тройно размера на таксите за преминаване на леките автомобили по Дунав мост. Решението беше взето по предложение на транспортното министерство и министерството на регионалното развитие. То ще влезе в сила до 10 дни, което означава, че преминаването от Русе към Гюргево ще струва 4 лева, вместо досегашните 12 лева, обясни министър Росен Плевнелиев. По думите му това ще ощети бюджета с около 3 милиона лева, но се очаква засилване на трафика по моста заради намалените такси.

Намалението на таксата важи само за леките коли и само в посоката от България към Румъния, уточни министър Плевнелиев. По думите му засега северната ни съседка не предвижда по-ниски такси, като за леките коли се запазва размерът от 12 лева при влизане към България. Намалението от наша страна ще стимулира развитието на икономиката и туризма в региона на Русе и Черно море, обясни още Плевнелиев.

„Броят на румънските туристи драматично се увеличи в последната година и правителството адекватно и бързо реагира и адресира и тази тема. Надяваме се да има още повече румънски туристи. За целта, разбира се, създаваме предпоставка с по-ниска такса“, мотивира решението регионалният министър.Според министър Плевнелиев намалението на таксата няма да се отрази реално върху бюджета, тъй като ще се компенсира с приходи от засиления трафик и поток от туристи.

barometar.net