Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

От днес избираме фиксирани телефонни номера с кода на населеното място

От днес влиза в сила изискването на Комисията за регулиране на съобщенията избирането на фиксираните телефонни номера в рамките на едно населено място да става с код за населеното място. Според регулатора така ще се уеднакви избирането на градските и на междуградските телефонни номера, което ще бъде в полза както за потребителите, така и за конкуренцията на пазара.

От днес потребителите в Варна например ще трябва да наберат 052 преди номера на търсения от тях абонат в същия град, а тези от Пловдив – 032. Не се променя избирането на номерата за спешни повиквания – 150, 160, 166 и 112, на номерата за предоставяне на хармонизирани услуги със социална значимост от обхват 116 и на номерата за достъп до справочни услуги от обхват 118.

Промяната в набирането няма да повлияе върху таксуването на разговорите, категорични са от регулатора. Някои от телекомите вече възразиха срещу новото изискване на комисията. Отговорът на регулиращия орган е, че компаниите са имали повече от една година, за да въведат техническите изменения в мрежите и да информират абонатите си.

ekipnews.com