Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Philips изследва отношението и нагласите на българите към здравето им като част от световно проучване на компанията

Royal Philips Electronics провежда проучване, което ще установи отношението на българите към здравното им състояние и стандарта на живот. Проучването в България е част от световното проучване на компанията, Philips Index for Health and Well-being. Изследването цели да разработи една по-добра представа за това как хората, където и по света да се намират, възприемат здравето и стандарта си на живот, както и факторите, които влияят на тази представа. До сега в проучването на Philips са запитани над 31 000 човека от 23 държави. Резултатите от българското здравно проучване ще бъдат обявени в София на 17-ти март. Самото проучване със сигурност ще допринесе за повече целенасоченост в дискусиите свързани със здравеопазването и благосъстоянието на хората в страната, както и за това какво е най-важното за отделните личности, общностите и лидерите на мнения.

Резултатите от международните проучвания потвърждават световната тенденция, че хората живеят в стрес. Въпреки това 62% от запитаните по света, отговарят, че се чувстват добре или много добре спрямо здравето и стандарта си на живот. Международното проучване показва, че хората живеещи в нововъзникващи пазарни икономики, като Индия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Кралство Саудитска Арабия и Сингапур, са доста по-позитивно настроени към цялостното си здраве и благосъстояние, в сравнение с тези в някои от по-развитите икономики в света, като например Япония, голяма част от Европа и Северна и Южна Америка.

Запитаните от всички страни са оптимистично настроени по отношение продължителността на живота си. 45% от тях вярват, че ще живеят повече от 80 години, а почти две трети очакват да живеят колкото, или повече от, родителите си. От какви рискове за здравето се страхуват българите най-много? Притежава ли България нужната медицинска техника да компенсира тези страхове? Вярват ли българите в медицинските технологични открития? Philips ще разкрие всичко това и ще инициира дебат относно грижата за здравето и стандарта на живот на българите на 17-ти март, 2011 г.

barometar.net