Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Силистренец, осъден за блудство с непълнолетни обжалва 8 годишна присъда

Бившият доброволец от БЧК Силистра Мартин Карамихайлов, признат за виновен на първа инстанция за три престъпления, свързани с  набирането, блудството с малолетни и притежанието на порнографски материали, за които са използвани отново невръстни момчета днес обжалва пред Апелативния съд във Варна присъда на Окръжния съд Силистра. При условията на съкратено съдебно следствие и признаване на вината 27 годишният силистренец беше наказан за всяко едно от престъпните деяния, а съдът в Силистра му присъди да изтърпи най-голямото от наложените – 8 години лишаване от свобода за блудство с малолетни лица и 10 000 лева обещетение на едно от пострадалите момчета..

Пресслужбата на съда Припомня, че днес се навършва точно една година от първоначалното задържане на Мартин, който беше разследван затова, че от ноември 2009-та до януари 2010 година в Силистра държал, набавил за себе си или придобил чрез компютърна система порнографски материали, за създаването на които са използвани  непълнолетни лица. Карамихайлов беше изправен пред съда и за блудство с две малолетни лица, които предварително привеждал в безпомощно състояние и  заплашвал. При обиска от дома на Карамихайлов служителите на ГД БОП иззели компютърна конфигурация и магнитни носители със стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. Открити били и 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палка и белезници, както и множество снимки на Мартин, сниман гол в различни пози, в това число и с деца, срещу които е насочил пистолет или нож. Бившият доброволец от БЧК Силистра е контактувал с десетки непълнолетни и малолетни момчета като прилагал различни прийоми, за да ги покани в дома си. Черпил ги с алкохол, с цигари, канил ги на гости, а там вече директно ги заплашвал с газов пистолет, с белезници или със саморазправа.

Защитата на Мартин и представителят на Апелативна прокуратура настояваха днес пред въззивната инстанция, че квалификацията, по която Мартин е подведен под отговорност е неправилна.- за блудство с две или повече малолетни лица едновременно. На практика блудствата са ставали по различно време, което променя и квалификацията на обвинението. Страните настояват делото да се върне на първата съдебна инстанция за ново разглеждане след прецизиране на квалификацията на престъпните деяния. Адвоката на Мартин коментира и заключенията на съдебно психологичната и психиатричните експертизи, направени на подсъдимия. Те установяват,  че Мартин е с 80% инвалидност, заради заболяване, което има от 14 годишна възраст. Именно това страдание отключило у него тежко сексуално разстройство. Самият Мартин също бил жертва на насилие както в детските си години, така и през 2005 година, когато след побой дълго време бил в безсъзнание.

Мартин днес се възползва от правото си на последна дума и помоли съда да намали наказанието му. Той разказа, че вече цяла година бил подложен на непрекъснат тормоз от други задържани и осъдени лица, на побой и посегателства. Шокът от преживяното го подтикнал да посегне и на живота си, но бил спасен. Той поиска наказание, което ще му позволи да работи, за да изплаща присъденото обещетение на пострадалото дете.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законно установения срок.

barometar.net