Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Големите туроператори очакват ръст на записванията за лятото

Големите туроператори очакват ръст на записванията от европейските пазари за България през тази година. Това стана ясно от среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков днес (10 март) с представители на TUI, ITS и „Некерман” на най-голямата световна борса в туризма ITB Берлин. Така например TUI прогнозира 4-кратно увеличение от руския пазар. ITS очаква записванията от Германия да се увеличат с 28-30 процента. „Некерман”, които миналата година са имали 150 хиляди записвания за България, предвиждат през тази година те да достигнат 180 хиляди.

Туроператорите изтъкнаха необходимостта от целенасочени рекламни кампании за целевите пазари съвместно между бизнеса и държавата. Средствата от туристическия данък са сериозен резерв в тази посока, смятат представителите на бизнеса. В момента тези суми се събират от общините. ”Да се инициира дебат между всички заинтересовани страни за по-ефективна промоция на България на целевите пазари и за да се привлекат повече туристи”, предложи Министър Трайков.

При посещението си в Берлин той разговаря и с изложителите на българския национален щанд. На 45-ото издание на берлинската борса за отдих се представят над 40 туристически компании и организации от нашата страна, като тази година акцентът им е върху културния туризъм. МИЕТ е организатор на българското участие. Изложбеният ни щанд е с площ 429 кв. м с послания към историческия, винения, СПА, религиозния и други видове туризъм. Включени са и демонстрации на типични нашенски занаяти, включително изработка на мартеници.Министър Трайков се срещна днес и с посланика ни в Германия Иво Петров и с почетния консул на страната ни във федералната република – проф. д-р Герд-Винанд Имайер.

barometar.net