Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Фандъкова прие оставката на заместник-кмета Минко Герджиков

Кметът на София прие оставката на заместник-кмета Минко Герджиков. Йорданка Фандъкова съобщи това пред журналисти. „Не ми беше лесно да приема това решение – уважавам Герджиков като специалист, но смятам, че неговият екип направи сериозни пропуски в подготовката на вземането на това решение и създалата се ситуация след това“ – допълни кметът. Фандъкова каза, че е рано да се говори кой ще бъде заместник на Герджиков.

Предстои внасянето на доклада от проверката на данъчните служби след проблема, създаден от презонирането на град София, и след това ще бъде търсена дисциплинарна отговорност от служителите, които са засегнати от доклада.По думите на кмета единственият пропуск, който е установен при проверките до момента, е този в кв. „Банишора“, където данъчните оценки са изчислявани по коефициент за четвърта зона вместо за трета, в която е кварталът според решението на Столичния общински съвет от 1998 година.

От 21 март всеки надвнесъл данък за недвижим имот и такса за битови отпадъци ще може да подава в данъчните служби заявление за възстановяване на разликата. По думите на кмета „създадена е организация този процес да минава бързо“. Ако някой от надплатилите данък и такса желае това да се приспадне от следващия данъчен период, не е необходимо да ходи до данъчната служба по местонахождение на имота, а това ще става автоматично.

ekipnews.bg