Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Десет неща, за които хотелите си мълчат

За туризма последните две години са най-лошите от Великата депресия насам. „Тази рецесия бе тежка за всички типове хотели”, коментира Робърт Мандълбаум, директор проучвания в Colliers PKF Hospitality Research.

Икономическата ситуация принуди хотелите от своя страна да съкратят персонал и да лишат клиентите си от някои по-незначителни екстри, пише Джим Рендон за SmartMoney. Представяме Ви списък на десет неща, които в хотела едва ли ще Ви кажат в прав текст, но е хубаво да ги имате предвид.

1. Очаквайте нестандартни отстъпки

„Хотелите трудно биха могли да си позволят смъкване на тарифите”, коментира Травис Ранк, директор продажби в Бест Уестърн Интернешънъл. Вместо това някои хотели предлагат безплатно паркиране, ваучъри и други промоции, като безплатна нощувка за клиенти, които резервират определен брой нощувки.

2. Резервирайте през сайта на хотела

Когато запазвате своята стая чрез посредник, хотелът обикновено плаща комисионна до 30%. Така че в общия случай резервация през официалния сайт на хотела би Ви излязла много по-евтино.

3. Имаме и по-добри предложения от това

Тъй като повечето хотели работят на принципа на франчайза, малките частни хотели обикновено предлагат най-добрите сделки. Те се промотират онлайн, чрез имейли и от скоро чрез социалните мрежи като Фейсбук и Форскуеър.

Хотел Индиго е имал 400 последователи в Туитър преди дори още да отвори. Джонс, мениджърът на хотела, споделя, че миналата есен си е осигурил заетост на 45 стаи за 2 часа след съобщение в Туитър, че смъква цената на стаите почти на половина.

4. Стаята ви няма да изглежда точно така

Може да прочетете за различни хотели почти навсякъде – списания, вестници, уебсайтове. Но когато искате да видите как точно ще изглежда вашата стая или басейн се налага да се доверите на хотела, който не винаги е достоверен източник, посочва Ели Сейдмън, основател на Oyster.com.

Повечето хотели не се опитват умишлено да заблудят клиентите си. „Искаме да сме сигурни, че снимките отговарят на истината”, коментира Джеф Вагонер, президент на Уиндхам Хотелс&Ресортс. „Но нямаме специфични насоки за това”, допълни той

5. Сбогувайте се с данните за Вашата кредитна карта

Хотелите са се превърнали в любима цел на крадците на данни за кредитни карти. Според компания за дигитална сигурност Тръстуейв, близо 38 на сто от случаите на кражба на данни за кредитна карта се осъществяват в сферата на туризма. Хакерите добиват достъп до мрежата на хотела най-често отгатвайки паролата на администратора, която обикновено е лесна и обвързана с името на хотела.

6. Местните са ни ценни колкото и туристите

Тъй като по-малко хора пътуват, на хотелите, които имат барове, ресторанти, спа центрове и др., им се налага да се фокусират повече върху възможностите да наваксат пропуснатите приходи за сметка на местни посетители. В Хотел Хилтън, Сан Диего, 60 процента от приходите на спа центъра и 70 на сто от приходите на бара идват от местните.

7. С удоволствие ще махнем тази такса

В последно време авиолиниите са намерили начин да таксуват за почти всичко, но положението при хотелите е съвсем различно. В стремежа си да увеличат своите приходи някои хотели са въвели платен паркинг и мистериозна „курортна такса”. Но добрата новина е че често хотелите са склонни да преговарят, за разлика от авиокомпаниите. Така че, ако някоя такса не ви харесва, разпитайте за нея.

8. Не можем да направим нищо срещу буболечките

Хотелите са перфектната среда за буболечки – много контакти, ъгли и легла. Това се превръща и в голям проблем за индустрията. За съжаление хотелите няма как да предотвратят повторната им поява, тъй като някои от насекомите са малки и спокойно биха могли да бъдат пренесени с дрехите и багажа.

9. Обсебени сме от онлайн коментарите

Сайтовете с туристическа информация са придобили власт в индустрията. Твърде много негативни коментари биха могли да сринат – факт, с който хората в бранша са добре запознати. „Горещо препоръчваме на мениджърите на хотели да следят какво се говори за тях в уеб пространството и не само да отговарят, но и да изясняват всеки един случай”, заяви Вагонер от Уиндхъм хотел.

10. Запознайте се с програмите за лоялни клиенти

Всички големи вериги хотели се опитват да привлекат посетители чрез различни програми за лоялни клиенти. Някои от тези програми дават възможност да смените точките, натрупани в хотела за мили във въздуха.

expert.bg