Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Публикуваха първия препоръчителен стандарт за работа в уеб рекламата

Българска уеб асоциация (БУА) bwa.bg и Интерактив Асошиейшън България (IAB)iabulgaria.bg публикуваха Препоръчителен стандарт за работа в уеб рекламата: „Стандартни размери банери за българския онлайн пазар – 2011”.Документът е първият резултат от съвместната работа на двете организации по Проект „Работна група Уеб реклама”, който се осъществява с подкрепата на Българска Асоциация на Рекламодателите (БАР) baa.bg. Целта на проекта е да разработи и наложи Препоръки за стандарти в областта на уеб рекламата в България.

Работна група „Уеб реклама” е създадена от Българска уеб асоциация в края на 2010 г., като постоянно действаща отворена платформа за работа в областта на уеб рекламата. В нея са поканени да участват както представители на компании – членове на БУА и ИАБ, така и представители на външни компании, заинтересовани от нейната дейност.

Проектът е част от Работната програма на БУА за 2011 г., направление „Професионални стандарти в уеб”.„Нашата цел е с работната група да осъществим саморегулация в бранша. С професионалното съдействие на Интерактив Асошиейшън България и независимите експерти сме сигурни, че ще успеем да защитим интересите както на фирмите, предоставящи уеб услуги, така и на техните потребители”, заяви Дора Василева, Председател на Българска уеб асоциация.

„Обединените усилия с Българска уеб асоциация и експерти от бранша за рекламните стандарти са предназначени за специалистите по маркетинг, агенциите и медийните компании при създаването, планирането, купуването и продажбата на интерактивна реклама.  Целта е да се намали и опрости работата на агенциите и да се използват най-ефективните формати за реклама за рекламодателите, което ще доведе до развитие на дигиталния рекламен пазар в правилната посока”, сподели Жанет Найденова, Председател на Интерактив Асошиейшън България.Препоръчителен стандарт № 1 и Програма за работа на Работна група Уеб реклама са прикачени към настоящото прес съобщение.

actualno.com