Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Звезди помагат на Япония

Актрисата Сандра Бълок дари 1 млн. щатски долара на американския „Червен кръст“, за да подкрепи организацията в помощ на пострадалите след разрушителното земетресение и последвалото цунами в Япония.

От Червения кръст казаха в официално заявление:

„Американският „Червен кръст“ е изключително благодарен за помощта и подкрепата, която получи от Сандра Бълок и семейството й. Това дарение е изключително важно за нас, тъй като ние се опитваме да задоволим основни човешки потребности и да изпратим хуманитарна помощ за колкото се може повече пострадали хора в Япония.“

46-годишната носителка на „Оскар“ неведнъж се е включвала с крупни суми, за да подпомогне добра кауза.Минала година тя бе сред първите звезди, дарила 1 млн. долара на „Лекари без граници“ в помощ на пострадалите след земетресението в Хаити.Актрисата Аманда Сейфийлд също изяви съпричастност за всички пострадали, като се снимка с плакат с надпис „Моля, помогнете“, върху който е нарисувано японското знаме.

Британската хеви метъл група „Айрън Мейдън“ (IronMaiden.com), която ще идва в България също набират средства за спасителните операции в Япония, като апочнаха да продават ограничена партида от тениски.Заради опустошителните природни катаклизми в Страната на изгряващото слънце музикантите бяха принудени да отклонят самолета си към Нагоя в разгара на бедствието.И двата концерта на групата, планирани там, бяха отменени.

Звездите обаче са решени да помогнат на японския „Червен кръст“, продавайки тениски. Те ще бъдат с талисмана на групата Еди и логото на групата от предната страна.От задната страна на тениските ще бъде изписано „Япония 2011. Последната граница“.Освен тях, звездата от „Линкин парк“ Майк Шинода проектира специална тениска, а Лейди Гага успя да събере 250 хил. долара от продажбата на специални гривни.

Канадският китарист и певец Брайън Адамс изрази надежди,че колегите му от музикалния бизнес ще обединят сили и ще участват в още един концерт „Live Aid“, с който да подпомогнат засегнатите от катастрофалните природни бедствия райони.

Изпълнителят на Have You Ever Really Loved A Woman през последните две десетилетия взимаше участие в редица мащабни благотворителни събития, включително концерта „Live Aid“, провел се през 1985 г.По тази причина Адамс призова колегите си да обединят усилия отново, за да помогнат на съкрушения японски народ.“Чудя се кога някой ще направи нещо подобно и за Япония.Ще бъде страхотно, ако рок общността се събере заради азиатската страна, защото през последните години тя даде толкова много на този стил музика. Всеки прекара известно време там“, сподели пред репортери канадският певец.

vesti.bg