Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Професионална Техническа Гимназия Варна спечели трето място на състезание „Най-добър техник в машиностроенето 2011

Отборът на учениците от ПТГ Варна – Иван Красимиров Колев и Милан Юлий Вугринчев от XII-Д клас, специалност „Измервателна и организационна техника“  с ръководител инж. Златка Костадинова спечели трето място в отборното класиране на проведеното за трети път на 19 март национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето 2011“,  при изключително голяма конкуренция между отборите от 30 професионални гимназии от цяла България.Също така Иван Красимиров Колев се класира на трето място с индувидуалното си постижение, за което беше награден с екскурзия и посещение във фирма HEIDENHAIN, Германия през април 2011.

Резултатите от състезанието оценка „Отличен“ 6 важат за прием в Технически университет.Състезанието е инициирано от фондация „Милен Григоров“ – гр. Горна Оряховица през 1999 година и от три години прерастна в национално. Фондацията подпомага и стимулира изявени ученици, изучаващи машиностроене в средните професионални училища. Провежда се с домакинството на ПТГ „Васил Левски“ – Горна Оряховица и със съдействието на Технически университет – Габрово, МОМН, бизнеса.Тази година съорганизатор и основен спонсор беше фирма ЕСД България ЕООД – официален представител на концерна DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH, Германия в лицето на инж. Стефан Мичев, ръководител на Направление „CNC Технологии & Автоматизация“ и инж. Н. Чочева, направление Маркетинг и продажби. През 2009 г.

ЕСД България ЕООД осигури съфинансиране по проект на ПТГ Варна „Модернизиране на системата на професионалното образование“ по Национална програма за модернизиране на системата на професионалното образование. Средствата бяха използвани за внедряване на система за цифрово програмно управление на две металорежещи машини и закупуване на нова апаратура и тренажори.Официални представители на състезанието също бяха инж. Григоров, управител на фондация „Милен Григоров“, инж. Емилия Попова – главен експерт в МОМН, доц. д-р инж. Г. Рашев – декан на факултет „Машиностроене и уредостроене“ в ТУ Габрово, доц. д-р инж. П. Неделчева – катедра “Машинни елементи и техническо чертане” в ТУ Габрово, кмета на Г.Оряховица инж. Й. Михтиев, инж. Розалия Личева – началник на РИО Велико Търново, и депутат от района.

barometar.net